درمان با تراکشن چه کاربردهایی در فیزیوتراپی دارد؟

متأسفانه، برای بسیاری از مردم، گردن درد و کمر درد یک نبرد دائمی است. درمان با تراکشن یک گزینه غیر جراحی است که می‌تواند با کشش و تنظیم مجدد ستون فقرات برای بسیاری از افراد، درد گردن و کمر را تسکین دهد. اساساً، هدف از این درمان این است که اثرات جاذبه بر ستون فقرات را معکوس کند. درمان با تراکشن یک روش دستی است که برای کاهش فشار روی دیسک‌های بین مهره ای آسیب دیده که باعث درد می‌شوند، طراحی شده است.

درمان با تراکشن چیست؟


تراکش یکی از روش‌های درمانی است که با استفاده از اعمال نیروی طولی به محور ستون فقرات صورت می‌گیرد. در این روش، بخش‌هایی از ستون فقرات به سمت معکوس کشیده می‌شوند تا موقعیت بخش‌های آسیب دیده را تثبیت یا تغییر دهند. این نیرو معمولاً از طریق استفاده از وزنه‌ها یا دستگاه‌های ثابت کننده، به جمجمه منتقل می‌شود و نیازمند نگهداری بیمار در خواب یا استفاده از جلوگیری هاله است.

تراکش یک روش درمانی دستی است که برای کاهش فشار روی دیسک‌های فقرات آسیب دیده و منجر به درد می‌شود طراحی شده است. این روش درمانی با استفاده از کشش دستی به ستون فقرات، فشار را بر روی دیسک‌ها کاهش داده و در نتیجه درد فرد را کاهش می‌دهد.

کشش سرویکال

کشش سرویکال

کشش سرویکال معمولاً با استفاده از روش‌های دستی، مکانیکی یا موتوری (با سر یا زنجیر چانه) یا با استفاده از واحد حواس پرتی خلفی به پشت انجام می‌شود. کشش مکانیکی سرویکال را می‌توان در حالت خوابیده قرار داد که باعث کاهش وزن سر می‌شود اما مقاومت اصطکاکی را افزایش می‌دهد. این موقعیت همچنین امکان کنترل بهتر سر توسط بیمار را فراهم می‌کند و به طور معمول راحت تر است.

کشش کمر 

کشش کمر

کشش کمر به نیروی بیشتر و قابل توجه تری برای ایجاد حواس پرتی از مهره‌ها نسبت به کشش سرویکال نیاز دارد. سیستم‌های کششی متداول شامل کمربند قفسه سینه یا قفسه سینه با کمربند لگن، وارونگ، میز تقسیم کشش یا میز کشش خودکار است. میز کشش تقسیم شده دارای یک نیمه متحرک و یک نیمه ثابت هستند. میزهای کشش خودکار به هر دو قسمت میز اجازه حرکت می‌دهند و توسط بیمار کنترل می‌شوند. بیمار بیشترین حالت بدون درد را به خود می‌گیرد و با کشیدن میله سقفی کشش فعال را انجام می‌دهد. سپس بیمار با استفاده از پاهای خود میله ای را فعال می‌کند که متناوباً نیروهای فشاری و حواس پرتی را به خود اختصاص می‌دهد.

انواع مختلف درمان با تراکشن چیست؟ 


کشش درمانی ستون فقرات بسته به نیاز شما می‌تواند به صورت دستی یا مکانیکی انجام شود.

کشش دستی

در کشش دستی نخاع، یک فیزیوتراپیست با استفاده از دستان خود افراد را در حالت کشش قرار می‌دهد. سپس آن‌ها با استفاده از نیروی دستی بر روی مفاصل و عضلات، فضای بین مهره‌ها را گسترش می‌دهند. دوره کشش معمولاً خیلی طولانی نمی‌شود. کشش دستی کاملاً ترسناک به نظر می‌رسد با این وجود یک گزینه درمانی ایمن است که می‌تواند برای برخی شرایط موثر باشد.

کشش مکانیکی 

در روش درمان تخصصی کشش مکانیکی از دستگاه‌هایی استفاده می‌شود که با کشش مهره‌های ستون فقرات و عضلات کار می‌کنند. کشش مکانیکی کشش مداوم یا متناوب روی میز کششی را در حالی که ترکیبی از گرما، لرزش و یا ماساژ است امکان پذیر می‌کند. این میزها می‌توانند از سیستم‌های مبتنی بر رایانه برای اعمال مقادیر دقیق و یا تغییرات فشار استفاده کنند. با این وجود کشش مکانیکی برای بیماران مبتلا به بیماری‌های جدی استخوان مانند پوکی استخوان، استئومیلیت و سرطان استخوان یا بیماری قلبی و بیماری‌های نخاع مناسب نیست. همچنین برای کسانی که دچار شکستگی ستون فقرات یا آرتروز هستند، این روش مناسب نیست. این نوع درمان فقط باید پس از معاینه و تشخیص دقیق در نظر گرفته شود و برای اطمینان از اثربخشی و ایمنی توسط یک متخصص طب فیزیکی یا پزشک متخصص انجام شود.

درمان با تراکشن چگونه کار می‌کند؟ 


درمان با تراکشن چگونه کار می‌کند؟

دیسک، ساختاری دایره‌ای است که بین هر دو مهره در ستون فقرات قرار دارد. این دیسک شامل یک لایه بیرونی سخت و محکم است که بافت داخلی آن را فرا گرفته است. وقتی یک دیسک تحت فشار و آسیب قرار می‌گیرد، لایه بیرونی سخت آسیب می‌بیند و بخش نرم و داخلی آن از شکاف لایه بیرونی بیرون می‌زند. این بروز برآمدگی با فشرده‌سازی عصب‌های مجاور منجر به درد می‌شود. تراکش، این اصطکاک مهره را از دیسک دور می‌کند و فشار روی دیسک را کاهش می‌دهد. این روش درمانی به بخش نرم دیسک کمک می‌کند که به حالت اولیه خود بازگردد. این عمل باعث رفع فشار اعصاب و کاهش درد می‌شود. علاوه بر این، به تأمین خون رسانی به دیسک کمک می‌کند.

تراکش با کاهش فشار ستون فقرات و تسکین درد موثر است. روش تراکش سرویکال و تراکش کمر، شباهت‌هایی دارند اما تفاوت‌های اساسی نیز وجود دارد. در تراکش سرویکال، از یک نیروی ملایم برای کشش یا کشیدن سر از گردن استفاده می‌شود. در تراکش کمر، از نیروی ملایمی استفاده می‌شود تا لگن به آرامی از کمر فاصله بگیرد. هر دوی این روش‌ها برای تنظیم و درمان ستون فقرات و تسکین درد مفید هستند.

شرایطی که با درمان با تراکشن، بهبود می‌یابند


شرایطی که با درمان با تراکشن، بهبود می‌یابند

درمان با تراکشن روشی است که برای کشش بافت‌های نرم و جدا کردن سطوح مفصلی یا قطعات استخوان با استفاده از نیروی کشش استفاده می‌شود. نیروی اعمال شده باید از اندازه و مدت کافی در جهت مناسب باشد در حالی که در برابر حرکت بدن با نیرویی برابر و مخالف مقاومت می‌کند. افرادی که شرایط خاص ستون فقرات دارند از این روش درمانی بهره مند می‌شوند و معمولاً برای درمان موارد زیر استفاده می‌شود:

چگونه برای درمان با تراکشن آماده می‌شوم؟ 


پزشک شما باید قبل از انجام درمان با تراکشن، یک ارزیابی جامع انجام دهد و یک برنامه درمانی ایجاد کند، زیرا وقتی با سایر روش‌های درمانی و عمل درمانی کایروپراکتیک ترکیب می‌شود، اغلب نتیجه بهتری دارد. هنگامی که شما برای یک جلسه کشش درمانی برنامه ریزی کردید، اگرچه لازم نیست، ممکن است پزشک برخی از تمرینات در خانه را برای انجام قبل و بعد از درمان توصیه کند.

چه مدت به درمان با تراکشن نیاز دارم؟ 


همانند بسیاری از روش‌های درمانی، پاسخ به وضعیت فردی و واکنش بدن شما به درمان بستگی دارد. برخی از افراد فقط برای مدت کوتاهی به درمان با تراکشن نیاز دارند. دیگران در طول زندگی خود به آن نیاز دارند.

آیا درمان با تراکشن بی خطر است؟


اگرچه خطرات درازمدت در مورد کشش ستون فقرات وجود ندارد، برخی از عوارض جانبی ممکن است در طول یا پس از درمان ایجاد شود.

  • بسیاری از افراد پس از درمان با تراکشن دچار اسپاسم عضلانی می‌شوند. اکثر پزشکان انتظار این را دارند و آماده هستند.
  • برخی از افراد در نواحی تحت درمان احساس درد کرده اند که اغلب در صورت وجود سایر موارد زمینه ای، احتمالاً تشخیص داده نشده از نظر سلامتی با بیمار، ایجاد می‌شود.

اگرچه کشش ستون فقرات عوارض جانبی بالقوه ای دارد، اما مزایای آن معمولاً بیشتر از آن است زیرا برای اکثر افراد باعث تسکین مداوم می‌شود. همیشه باید قبل از انجام کشش درمانی با یک متخصص مشورت کنید و این کار را فقط تحت مراقبت‌های پزشکی انجام دهید. کشش درمانی را به تنهایی امتحان نکنید.

موارد منع استفاده


استفاده از درمان با تراکش در برخی موارد ممنوع است. این موارد عبارتند از بدخیمی (سرطانی)، عفونت‌های جدی مانند استئومیلیت یا دیسکیت، پوکی استخوان، آرتروز التهابی، شکستگی، بارداری، فشرده‌سازی بند ناف، فشار خون بالا که تحت کنترل نیست، بیماری‌های قلبی عروقی و در شرایطی مانند بیماری شریان کاروتید یا مشکلات در مهره‌ها.

همچنین، باید در هنگام وجود مشکلات شکمی، در افراد مسن، در محل بروز بروز دیسک خط میانی و در ناحیه کمر، احتیاط ویژه‌ای رعایت شود. استفاده از کشش وارونگی نیز خطرات بیشتری دارد، زیرا ممکن است فشار خون افزایش یابد و ضربان قلب کاهش پیدا کند که باعث سردرد و پتشی (نقاط خونریزی کوچک) در دور گوش می‌شود.اگر هر کدام از موارد زیر در شما وجود دارد، به احتمال زیاد کاندید مناسبی برای درمان با تراکشن نیستید:

  • بیشتر از 70 سال سن دارید
  • بارداری
  • به شدت چاق هستید
  • مبتلا به پوکی استخوان هستید
  • تحت درمان با انواع سرطان
  • آسیب عصبی را تجربه می‌کنید

مقالات مرتبط

keyboard_arrow_up
Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ