مگنت تراپی: استفاده از خاصیت مغناطیس جهت درمان درد‌های اسکلتی عضلانی

مگنت تراپی

مگنت‌تراپی یک روش درمانی است که با استفاده از مغناطیس‌ها بر روی قسمت‌های دردناک و علائم پاتولوژیک در بدن انسان، به درمان دردهای اسکلتی عضلانی کمک می‌کند. این تکنیک بر اساس تعامل بین آهنربای مثبت و آهنربای منفی استوار است. این تعامل با تنظیم pH موجود در بدن و کاهش اثرات منفی برخی از بیماری‌ها، اساساً بر پایه قرار دادن این دو نوع آهنربا در تعامل با یکدیگر استوار است. با استفاده از مگنت‌تراپی، می‌توان دردها و نشانه‌های پاتولوژیک را در بخش‌های مختلف بدن کنترل و درمان کرد.

از بیومغناطیس پزشکی در درجه اول برای درمان بیماری‌‌های مزمن و همچنین کسانی که امکان درمان‌شدنشان از طریق طب سنتی وجود ندارد، استفاده‌ می‌شود. با این حال، اگرچه مگنت‌درمانی یک تکنیک جایگزین است اما با سایر شیوه‌‌های درمانی کاملا سازگار است بنابراین بیمار می‌تواند شیوه درمانی خود را بدون هیچگونه خطری با این سیستم ترکیب کند. همچنین ثابت ‌شده‌است که مغناطیس‌تراپی در کاهش درد در مفاصل و استخوان‌ها نیز موثر است.

دکتر غفرانی، متخصص آنستزیولوژي و درد در کلینیک درد ماهان، آماده ارائه درمان‌‌های کم تهاجمی ولی موثر برای معالجه بیماری‌ها و درد در نواحی مختلف بدن می‌باشد. برای رزرو وقت ملاقات می‌توانید با شماره‌ تلفن 02188866619 - 02188866629 - 092188866632 تماس حاصل‌ فرمایید.

درباره مگنت‌درمانی یا درمان مغناطیسی چقدر می‌دانید؟


مگنت درمانی یا درمان مغناطیسی

مگنت‌تراپی نوعی از فیزیوتراپی است که شامل استفاده یا مگنتیت زمینی یا به‌عبارتی دیگر یک منبع طبیعی لازم برای تمام اشکال زندگی روی زمین است. مگنت‌درمانی بخشی از اکتشافات علمی مدرن نیست بلکه از دوران مصر باستان مورد استفاده قرارگرفته است؛ با این حال، تنها پس از جنگ جهانی دوم به شکل حرفه‌ای شناخته‌شده و مورد استفاده‌ قرارگرفت. در واقع، مطالعات علمی نشان ‌داده است که درمان مغناطیسی می‌تواند سلول‌های آسیب‌دیده فرد را به دلیل بیماری مزمن یا التهابی، بازسازی کرده و مجددا تغذیه‌کند و همزمان با آن، سینتیک آنزیم را نیز بهبود بخشد.

تمام سلول‌های بدن از یک پتانسیل الکتریکی برخوردارند که به عنوان پتانسیل الکتریکی غشاء تعریف ‌شده‌است و بر اساس تفاوت پتانسیل الکتریکی بین داخل و خارج سلول محاسبه ‌می‌گردد. پس از ضایعه عضلانی، یک ضربه، آسیب و یا بیماری، سلول‌‌های اطراف آن قسمت بخشی از پتانسیل الکتریکی خود را از دست می‌دهند. میدان مغناطیسی تولیدشده، انتقال انرژی را به سلول‌هایی که به طور الکتریکی شارژ‌ می‌شوند قادر‌می‌سازد. پالس‌‌های میدان مغناطیسی بر روی سلول‌ها، غشا‌های زیستی و عروق خونی، اثرات مختلف و مفید و درمانی همچون ضد‌التهاب، و تحریک ترمیم بافت دارند. به لطف مگنت‌تراپی، آرامش عضلانی موجب بهبود روند میکروسیکولاسیون شده و فیبر‌های هموار و لطیف آرام‌ می‌شوند و به همین ترتیب باعث اثر وازیودیلیشن یا گشادکردن یا گشودن رگ خونی شده و سپس آزادی‌سازی اندورفین سبب افزایش آستانه درد می‌شود از طرفی دیگر، پرخونی اندک نیز باعث ایجاد یک اثر ضد التهابی‌ می‌شود. مگنت‌تراپی به دستگاه‌‌های مناسب نیاز دارد که از میدان‌‌های الکترومغناطیسی برای اهداف درمانی استفاده‌ می‌کند.

درمان مغناطیسی موجب اثرات مفیدی همچون ضد التهابی، بازسازی بافت، تسریع در روند بهبودی، اثر تحریک‌کنندگی سیستم غدد درون‌ریز، کاهش استرس و… هم درکوتاه‌‌مدت و هم در بلندمدت شود.

انواع مگنت‌تراپی کدامند؟


معمولا شیوه‌‌های مگنت‌تراپی بسیار ساده هستند و در دسته‌‌های با فرکانس بالا و پایین تقسیم‌بندی ‌می‌شوند که همگی آنها بر مبنای استفاده از گشتاور مغناطیسی هستند. به همین دلیل است که مگنت‌تراپی صرفا مخصوص کارشناسان نیست و در حقیقت هرکسی که علاقه‌مند باشد می‌تواند پس از اتمام دور‌ه‌ای که در آن مفاهیم اساسی آموزش‌داده می‌شود، جلسات پزشکی بیومغناطیس را فرابگیرد. بنابراین، تنها تفاوت بین یک نوع خاصی از دوره با دوره دیگر در همان زمان است که معمولا حدود نیم‌ساعت بطول ‌می‌انجامد. به همین منوال، اگرچه معمولا روند درمانی در یک یا دو جلسه در هفته انجام ‌شود اما ممکن‌است دور‌ه‌ای که در آن درمان اعمال‌می‌شود نیز با توجه به شرایط متغیر باشد. تفاوت در شیوه‌‌های درمانی مگنت‌تراپی همان شدت دستگاه‌‌های بکارگرفته است. می‌توان این دستگاه‌ها را تهیه و یا حتی از طریق اینترنت اجاره‌کرد اما از آنها برای درمان برخی از بیماری‌ها و شرایط خاص با توجه به قدرت آنها  استفاده‌می‌شود.

مگنت‌تراپی با فرکانس‌کم

میدان‌های مغناطیسی با فرکانس پایین از قدرتی بین یک تا صد هرتز برخوردارند و مناسب بیماری‌‌های مزمن و روزمره هستند به طوری که می‌توان از دستگاه در هر قسمتی از بدن استفاده‌کرد.

مگنت‌تراپی با فرکانس بالا

دستگاه‌‌های مگنت‌تراپی با فرکانس بالا بیش از صد هرتز قدرت دارند و در بیماری‌ها و ناخوشی‌‌های که بسیار موضعی و متمرکز هستند، کاربرد دارند بطوری که اثرات آنها را به شیوه‌ای عمیق‌تر اما کمتر پراکنده اعمال‌می‌شود. از این دستگاه‌ها بطور ویژ‌ه‌ای برای درمان درد موضعی و حاد استفاده ‌می‌شود.

چگونه از مگنت‌تراپی در درمان قسمت‌‌های خاصی از بدن بیمار استفاده‌می‌شود؟


درمان با مگنت تراپی

درمان‌ مغناطیسی در دو حالت برای بیمار استفاده‌می‌شود:

استفاده از مگنت‌تراپی در اندام‌‌های پایین 

 باتوجه به اینکه بیشتر اندام‌‌های مهم بدن انسان در قسمت‌‌های فوقانی بدن هستند لذا عمدتا مگنت‌تراپی بر روی اندام‌‌های فوقانی بدن متمرکزاست اما می‌توان از آن در تمام قسمت‌‌های بدن نیز استفاده‌کرد. به لطف مگنت‌تراپی می‌توان بسیاری از بیماری‌ها و پاتولوژی‌‌های موجود در قسمت‌‌های پایینی بدن را درمان‌کرد. به هنگام استفاده از بیومغناطیس پزشکی در اندام‌‌های پایین بدن می‌توان گفت که مفاصل جزء اهداف کلیدی این روش درمانی هستند. مچ پا، زانو یا شرمگاه بعضی از نقاط کلیدی هستند که ممکن‌است درد در آن قسمت‌ها شدیدتر شود. با این وجود، پس از چند جلسه مگنت‌درمانی، PH موجود در این مناطق دوباره به حالت تعادل بازگشته و احساسات مزاحم رفع‌ می‌شوند. به این ترتیب، آسیب‌‌هایی مانند پیچ‌خوردگی، شکستگی، کبودی یا پاره‌گی سریع‌تر بهبود‌یافته و باعث تسکین درد و بازگشت فوری به حالت عادی می‌شود.

استفاده از مگنت‌تراپی در قسمت‌‌های فوقانی بدن

قسمت فوقانی ارگانیسم جایی است که در آنجا مگنت‌درمانی با نیروی بیشتری عمل‌ می‌کند چراکه این همان قسمت از بدن محل توسعه بیماری‌‌های اصلی بدن انسان است. بیماری‌‌هایی همچون سرطان، بیماری‌‌های قلبی عروقی، بیماری‌‌های دستگاه گوارش یا مشکلات مغزی جزء جدی‌ترین و کشنده‌ترین بیماری‌هایی هستند که همگی در اندام‌‌های فوقانی بروزمی‌کنند. این به این دلیل است که طب سنتی قادر به تاثیر موثر بر روی این بیماری‌ها نیست. از سوی دیگر، بیومغناطیس پزشکی پیشرفت قابل‌ملاحظه‌ای داشته است و توانایی درمان بیماری‌‌های لاعلاج را دارد و پیشرفت قابل‌توجهی در بهبودی بیماری‌‌های مزمن از خود نشان‌داده است.

مزایا و فواید مگنت‌تراپی چیست؟


مگنت‌تراپی روشی غیر تهاجمی و بدون عوارض‌جانبی است مگنت‌تراپی بدون درد بوده و عملی و به راحتی قابل انجام است که در سکوت و عموما بر روی لباس اعمال‌ می‌شود. برای کسب اثرات و نتایج مفید باید از مگنت‌تراپی در دوره‌‌های نسبتا طولانی استفاده‌ شود؛ توصیه‌ می‌شود که از یک دوره 30 تا 40 روزه و هر روز به‌مدت 2 الی ۳ ساعت استفاده‌کنید. از لحاظ علمی ثابت‌ شده‌است که به کمک پزشکان مگنت‌درمانی می‌توان بیماری‌‌های مزمن و شدید را درمان و امکان التیام یا بهبود وضعیت سلامتی بیمار را فراهم ‌می‌کند. در آسیب‌‌های سیستم اسکلتی و آسیب‌شناسی، استفاده از مگنت‌درمانی در عرض چند هفته می‌تواند روند بهبودی را تسریع و تحریک‌کند. مگنت‌درمانی اثرات مفید زیادی بر بدن انسان دارد که برخی از آنها عبارتند از:

  • بازسازی سلول‌ها بدون انرژی
  • جلوگیری از پوکی استخوان با کاهش فرآیند دژنراتیو
  • به‌عنوان یک مسکن مؤثر در کاهش درد عمل‌می‌کند
  • از طریق بهبود ترکیب اکسیژن با بافت، ارگانیسم بدن را تنظیم ‌می‌کند.
  • باعث بهبودی گردش خون شریانی بدن شده و منجر به گشادشدن عروق خونی‌می‌شود. در حقیقت ثابت‌شده است که خونی که از یک میدان مغناطیسی عبور می‌کند اکسیژن بیشتری دریافت‌ کرده و عاری از هرگونه مواد سمی می‌شود
  • فرآیند‌های التهابی را کاهش می‌دهد
  • جذب کلسیم را تحریک ‌کرده و باعث بهبود وضعیت کلی سلامت استخوان‌ها می‌شود
  • از طریق سرعت بخشیدن به متابولیسم سلولی و روند بهبود ضایعات و زخم‌ها، امکان جذب مجدد آماس و ورم ناشی از جراحی و یا پس از تروما را فراهم‌می‌سازد؛
  • فرآیند‌های بهبودی بافت‌های صاف و همواری همچون عصب‌ها، عضلات و تاندون‌ها را تحریک‌می‌کند.

از مگنت‌تراپی برای چه قسمت‌‌هایی از بدن می‌توان استفاده‌ کرد؟


می‌توان از مگنت‌تراپی در قسمت‌‌هایی مختلفی از بدن از جمله در درمان:

  • استخوان‌ها
  • عضلات
  • مفاصل
  • سیستم عصبی و گردش خون

استفاده‌کرد.

مگنت‌تراپی به عنوان یک روش درمانی، نه تنها در درمان بیماری‌های قلبی-عروقی، بلکه همچنین در بهبود علائم مربوط به گردش خون، هماتوم و میکروارزیس‌ها نیز استفاده می‌شود. علاوه بر این، مگنت‌تراپی در درمان بیماری‌های سیستم عصبی نیز کاربرد دارد و می‌تواند علائمی مانند پارکینسون، آلزایمر و فلج صورت را کاهش دهد. در حال حاضر، این بیماری‌ها هیچ درمان دیگری در طب سنتی ندارند و تنها مگنت‌تراپی بیومغناطیسی قادر است بهبودی در بیماران مبتلا به این بیماری‌ها را ایجاد کند. یک نکته جالب این است که مگنت‌تراپی، نه تنها برای درمان بیماری‌های جسمی موثر است، بلکه از طریق تأثیر بر وضعیت ذهنی و روانی بیمار، می‌تواند افسردگی و وسواس‌های اجباری را نیز بهبود بخشد و حالت‌های تحریک‌کننده را آرام کند.

در نهایت، سیستم گوارش نیز از این نوع شیوه‌ی درمانی بهره‌مند‌ می‌شود به طوری که در پاتولوژی‌‌هایی مانند زخم، روده تحریک‌پذیر، تب‌ و تاب یا کولیک (گاز معده) به علت اثر مغناطیسی موجب کاهش درد ‌می‌شود. به طور خلاصه، دامنه اثر جفت بیومغناطیس بسیار وسیع است و کاربرد آن از یک درد ساده در انگشت حلقه تا مشکلات مربوط به آسم، برونشیت یا افسردگی را دربرمی‌گیرد به طوری که بیماری‌‌های کمی وجود دارد که متخصص مگنت‌تراپی قادر به درمان و یا حداقل بهترشدن وضعیت آن نباشد.

بیماری‌‌هایی که با مغناطیس درمانی معالجه‌ می‌شوند


بیماری‌ها و عارضه‌‌های بسیاری با استفاده از مگنت‌تراپی قابل ‌درمان‌اند که چند مورد از مهم‌ترین آنها عبارتند از:

آرتروز گردن


مگنت تراپی و درمان آرتروز گردن

آرتروز گردن نه تنها شامل دژنراسیون غضروف، بلکه جریان خون از شریان مهره نیز می‌شود؛ به طور کلی، بیماران مبتلا به این بیماری، نه تنها دچار درد بلکه سرگیجه نیز می‌شوند. در این شرایط، مخصوصا به کمک مگنت‌تراپی با فرکانس بالا، می‌توان ابتدا  حالت سرگیجه را کاهش‌داده و آرتروز گردن را در سطح عروقی درمان‌کرد.

اپیکندیلیت

اپیکندیلیت

اپیکندیلیت یک وضعیت دردناک آرنج است که شامل تاندون‌ها و عضلات ساعد می‌شود که به آن “آرنج تنیس‌باز” نیز گفته‌می‌شود زیرا ممکن‌است ورزش تنیس به علت بروز آسیب‌‌های ریز  موجود در آن، باعث بروز این التهاب شود. استفاده از یک دوره ۴۵ تا ۵۰ روزه مگنت‌درمانی می‌تواند نتایج خوبی به همراه داشته‌باشد.

آرتروز زانو

آرتوز زانو

در آرتروز زانو غضروف از بین رفته و استخوان‌ها به همدیگر ساییده‌ می‌شوند و باعث بروز درد در قسمت زانو می‌شود. نتیجه این وضعیت، وخیم‌شدن روز به روز درد مفصل و محدود شدن دامنه حرکتی فرد می‌شود. مگنت‌تراپی روند ساییدگی و ضعیف‌ شدن غضروف را از طریق تسکین درد مفصل و بهبود عملکرد زانو کندمی‌کند.

لومبالژیا

کمردرد

لومبالژیا نوعی کمر درد ناشی از ورم یا انقباض است و ممکن ‌است به همراه فشرده‌سازی عصب سیاتیک نمود پیدا کند و نهایتا منجر به التهاب سیاتیک می‌شود. در هر دو شرایط، مگنت‌تراپی قادر به آرام‌سازی جسمی-روانی در فرد شده و درد و التهاب را کاهش ‌می‌دهد.

مضرات و معایب مگنت‌تراپی چیست؟


مگنت‌تراپی، بدون همراهی با عوارض جانبی است زیرا انرژی مغناطیسی که در این روش استفاده می‌شود، بسیار ضعیف است و قادر به آسیب رساندن به بافت‌ها یا تغییر شکل اجزای تشکیل‌دهنده آنها نیست. یکی از مزیت‌های بزرگ این روش درمانی، این است که دستگاه‌های مورد استفاده برای مبارزه با بیماری‌ها قادرند بدون هیچ گونه آسیبی به ساختار بدن فرد عمل کنند.

با این حال، درمان با مگنت باید با احتیاط در زنان باردار و افرادی که دارای دستگاه‌های ضربان‌ساز قلب هستند، انجام شود زیرا احتمالاً انرژی مغناطیسی تأثیر بسیار کمتری بر روی این دسته افراد خواهد داشت. در مورد بیماران دیگر، تأثیرات غیرمطلوب ناشی از این روش درمانی وجود ندارد. با این حال، باید به یاد داشت که تنها افرادی که مبتلا به سرطان هستند و در حال تحت درمان شیمی‌درمانی قرار دارند، باید از استفاده از مگنت‌تراپی خودداری کنند. دلیل این امر این است که شیمی‌درمانی باعث ضعف شدید بافت‌های بدن می‌شود و به طوری که مگنت‌تراپی قادر به بازسازی بافت‌های آسیب دیده نمی‌باشد. همچنین، در افراد مسن نیز احتمالاً به دلیل وضعیت ضعیف بافت‌های بدن در این دوران سنی، تأثیرات بیومغناطیسی کمتر قابل توجه خواهد بود. به طور خلاصه، عدم داشتن نتایج مثبت در بعضی موارد خاص، تنها جنبه غیرمفید مگنت‌تراپی در درمان بدن انسان است.

هزینه مگنت‌تراپی چقدر است؟


هزینه‌‌های درمان به وسیله مگنت‌تراپی به عوامل بسیاری از جمله نوع بیماری و ناحیه آسیب‌دیده از بدن، تعداد جلسات لازم برای درمان، تعرفه‌‌های پزشکی در محل زندگی شما و همچنین تجربه و مهارت پزشک معالج دارد. به همین دلیل لازم است برای کسب اطلاعات دقیق‌تر درباره هزینه‌ها با پزشک متخصص مشور‌ت ‌نمایید.

مقالات مرتبط

keyboard_arrow_up
Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ