کمردرد ناشی از بلند کردن اجسام سنگین چگونه درمان میشود؟

بلند کردن اجسام سنگین یکی از عوامل شایع کمردرد است. بلند کردن اجسام سنگین به صورت نادرست ممکن است فشار بیشتری روی کمر ایجاد کند و می‌تواند به آسیب عضلانی، آسیب به بافت و در موارد شدیدتر، شکستگی کمر منجر شود. در هنگام بلند کردن اجسام سنگین، باید به درستی با زانوها همراه با کمر عمل کرد. ایده آل است که برای بلند کردن اجسام سنگین از کمک فرد دیگری استفاده کنید. امروزه روی اجسام سنگین برچسبی با وزن آن‌ها قرار می‌گیرد که نشان می‌دهد آن اجسام جزو اجسام سنگین است. این برچسب‌ها را نادیده نگیرید؛ زیرا طراحی شده‌اند تا به شما اطلاع دهند که این اجسام سنگین هستند و برای بلند کردن آن‌ها نیاز به کمک دارید. در برخی کارگاه‌ها معمولاً راهنمایی‌هایی برای بلند کردن صحیح اجسام سنگین وجود دارد.

هدف اصلی درمان رگ به رگ شدن یا کشیدگی عضله در کمر، به دلیل  بلند کردن اجسام سنگین، کاهش درد و بهبود حرکت در صورت محدود شدن، است. گزینه‌های درمانی جهت رگ به رگ شدن کمر می‌تواند شامل استراحت، درمان با پد سرد و گرم، داورهای مسکن، ورزش و در برخی موارد بسیار شدید، جراحی است.

نحوه‌ی درست بلند کردن و زمین گذاشتن اجسام سنگین 


نحوه‌ی درست بلند کردن و زمین گذاشتن اجسام سنگین

بلند کردن اجسام سنگین 

هنگامی که تلاش می‌کنید اجسام سنگین را به روش صحیح بلند کنید، در نظر گرفتن نکاتی که در زیر بیان شده، ضروری است:

  • مطمئن شوید که پاهای شما تقریباً به اندازه عرض شانه از هم فاصله داشته باشد
  • کمر را صاف نگه داشته و عضلات شکم را سفت کنید
  • زانوها را خم کرده و به سمت پایین خم شوید
  • چشم‌ها را به سمت روبه‌رو متمرکز کنید
  • جسم را محکم با هر دو دست بگیرید

هنگام بلند کردن اجسام، سعی کنید که جسم را نزدیک بدن نگه دارید، این کار کمک می‌کند که بلند کردن جسم تا جایی که امکان دارد، آسان‌تر شود. اطمینان حاصل کنید که در تمام مدت، کمر را صاف نگه دارید. سعی کنید که با بکار گیری نیروی پاها، جسم سنگین را بلند کنید. اگر اجسام خاصی وجود دارد که می‌دانید برای بلند کردن و حمل مطمئن، بیش از حد سنگین هستند، سعی کنید که آنها را سبک‌تر کنید. این قانون را همیشه در نظر داشته باشید که هرگز اجسامی را که ارتفاع آن از شانه‌های شما بالاتر است، بلند نکنید، زیرا جسم، مانع دید شما خواهد شد و شما و اطرافیان را در معرض آسیب قرار می‌دهد.

هنگام جابجا کردن اجسام از یک مکان به مکان دیگر، با سرعت کنترل شده حرکت کنید و از چرخش بدن خودداری کنید. به جای آن، کل بدن را بچرخانید و با گام‌های ثابت و محکم قدم بردارید. هنگام حمل اجسام، همیشه شانه‌های خود را در یک راستا با لگن قرار دهید. در صورتی که جسم بزرگی را با کمک فرد دیگری جابجا می‌کنید، مطمئن شوید که هر دو نفر از یک روش بلند کردن و حمل یکسان استفاده می‌کنید.

زمین گذاشتن اجسام سنگین

هنگامی که قصد دارید جسمی را روی زمین قرار دهید، باید مراقب باشید و هنگام برداشتن آن برعکس اقدام کنید. در عین حفظ تمامیت کمر، با دقت و احتیاط، جسم را نزدیک به بدن خود قرار دهید و سپس با استفاده از قدرت پاها، آرام‌آرام خود را به سمت زمین حرکت دهید. سپس با آرامش و احتیاط، جسم را بر روی زمین قرار دهید. در هنگام حمل و نقل اجسام سنگین، هرگز عجله نکنید و به واکنش‌های آرام و کنترل شده توجه کنید.

جابجا کردن اجسام سنگین

هنگامی که اجسام سنگینی را در یک وسیله نقلیه جابجا می‌کنید، لازم است که تمامی اجسام به خوبی بسته شده باشند، تا از آسیب به آنها جلوگیری شود.

علائم 


علائم کمردرد ناشی از بلند کردن اجسام سنگین شامل موارد زیر می‌باشد:

  • گرفتگی عضلات کمر
  • محدود شدن حرکت کمر یا کاهش تدریجی در حرکت عضلات
  • دردناک شدن عضلات کمر
  • درد ناگهانی کمر
  • کشیدگی و تغییر رنگ در پوست کمر
  • ضعف کمر
  • احساس فشار در عضلات بالای کمر
  • احساس گره یا برجستگی در معاینات پوستی کمر
  • راه رفتن، خم شدن به جلو یا طرفین یا صاف ایستادن همراه با احساس درد و ناراحتی
  • درد در پایین کمر که ممکن است به ناحیه کفل نیز برسد
  • خشکی عضلات انتهای کمر

درمان کمردرد ناشی از بلند کردن اجسام سنگین 


درمان کمردرد ناشی از بلند کردن اجسام سنگین

در کشوری که زندگی می‌کنیم، انواع روش‌های درمانی تایید شده برای کمردرد ناشی از بلند کردن اجسام سنگین وجود دارد که به طور موثر در کاهش درد و درمان آسیب‌ها عمل می‌کنند. استفاده از داروهای مسکن بدون نسخه ممکن است در کوتاه مدت درد را کاهش دهد، اما در واقع می‌دانید که این نوع درمان تنها علائم درد را موقتاً برطرف می‌کند.

در زیر لیستی از روش‌های درمانی تایید شده برای کمردرد ناشی از بلند کردن اجسام سنگین آورده شده است که علاوه بر تسکین درد، به درمان آسیب وارد شده نیز کمک می‌کنند:

  • استراحت: بعد از بلند کردن اجسام سنگین، به بدنتان استراحت کافی بدهید. اجازه دهید عضلات کمر آرامش بیابند و بهبود یابند.
  • یخ‌گذاری: استفاده از یخ یا بسته‌های یخی روی منطقه دردناک برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می‌تواند التهاب و درد را کاهش دهد.
  • استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID): مصرف داروهایی مانند آیبوپروفن یا ناپروکسن نیز می‌تواند در کنترل درد و کاهش التهاب مفید باشد. اما قبل از استفاده از هرگونه دارو، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
  • فیزیوتراپی: مراجعه به فیزیوتراپیست می‌تواند به شما کمک کند تا با تمرینات و تکنیک‌های مناسب، عضلات کمر خود را بهبود بخشید و درد را کاهش دهید.
  • ماساژ: ماساژ ملاجر و متخصص می‌تواند در کاهش درد و بهبود عملکرد کمر مؤثر باشد.
  • تراپی گرما: استفاده از گرمای موضعی مانند دستگاه‌های گرمایی یا حمام گرم می‌تواند عضلات را آرام کند و درد را کاهش دهد.
  • تغییر در روش بلند کردن: آموزش روش‌های صحیح بلند کردن اجسام سنگین می‌تواند به شما کمک کند تا فشار وارد شده بر کمر را کاهش داده و از آسیب جلوگیری کنید.

 

درمان‌های اولیه برای کمردرد ناشی از بلند کردن اجسام سنگین 

درمان‌های اولیه برای کمردرد ناشی از بلند کردن اجسام سنگین

  • استراحت: کمردرد ناشی از بلند کردن اجسام سنگین بطور معمول با اختصاص زمان برای استراحت، خودداری از انجام فعالیت‌هایی که به کمر فشار وارد می‌کند، برطرف می‌شود. اینکار ممکن است سخت به نظر برسد، اما حتی با دو روز استراحت کامل، اغلب اوقات، بدن، زمان لازم برای شروع روند بهبودی را دریافت می‌کند.
  • استفاده از کیسه یخ: استفاده از کیسه یخ یا سرد، در ناحیه آسیب دیده به مدت 15- 20 دقیقه و حداقل دو تا سه بار در روز به کاهش ورم و التهاب آن کمک می‌کند. همچنین می‌توان پس از انجام فعالیت‌های شدید این کار را انجام داد.
  • استفاده از کیسه آب گرم: پس از قرار دادن کیسه یخ به مدت چند روز، گرما درمانی می‌تواند شروع شود. اینکار هنگامی شروع می‌شود که ورم در آن ناحیه کاهش یافته باشد.
  • داروها: استفاده از داروهای مسکن مانند ایبوپروفن می‌تواند مفید باشد. داروهای NSAID مانند موترین یا آلِو می‌توانند به کاهش درد کمر کمک کنند. این داروها ممکن است عوارض جانبی از خود نشان دهند، از این رو بهتر است قبل از شروع مصرف، با پزشک مشورت کنید.
  • شل کننده عضله: داروهایی مانند متاکسالون، متاکاربامول و اورفنادرین برای تسکین کمردرد ناشی از بلند کردن اجسام سنگین تجویز می‌شوند. پس از 7 تا 14 روز پس از مصرف این داروها، تاثیر کاهش درد آنها مشاهده می‌شود، اما بهتر است که مصرف آنها را تا چهار هفته ادامه دهید.
  • ساپورت کمر: ساپورت کمر یا کمربند طبی می‌تواند برای بهبود کمردرد استفاده شود و از کمر حمایت کند اما بهتر است قبل از استفاده از آنها برای انتخاب نوع کمربند، با یک فیزیوتراپ مشورت کنید.
  • به حالت خوابیدن خود توجه کنید: خوابیدن به پهلو یا به پشت با یک بالش مناسب، نسبت به زمانی که روی شکم می‌خوابید، فشار کمتری به کمر و گردن وارد می‌کند. اگر بیشتر طول عمر خود را روی شکم خوابیده‌اید، اکنون زمان آن است که این حالت را تغییر دهید.
  • ماساژ درمانی: این احتمال وجود دارد که کشیدگی عضلات کمر منجر به تشکیل گره‌های حساس یا نقاط ماشه‌ای شود که ایجاد درد و ناراحتی خواهد کرد، اما این مشکل را می‌توان به آسانی با بکارگیری فشار روی آنها از طریق ماساژ، درمان کرد. توصیه می‌شود که هنگام انجام هرنوع ماساژ، نیروی مناسبی را اعمال کنید. ماساژ باعث آزادسازی اندروفین نشاط ‌آور شده و جریان خون را افزایش می‌دهد.
  • ورزش منظم: ورزش منظم قدرت استخوان و رشد عضلات و همچنین انعطاف را بهبود می‌بخشد.

به درمانگر دستی یا فیزیوتراپ خوب مراجعه کنید 

اگر کمردرد بیش از چندین روز طول بکشد، باید به دنبال درمان تخصصی باشید. درمانگر دستی مجاز و فیزیوتراپ، در تشخیص منشا درد و بکارگیری درمان غیرتهاجمی تخصص دارد تا محدوده حرکتی را بازسازی کرده و التهاب را کاهش دهد.

درمانگران دستی از روش‌های دستی و فیزیوتراپی برای بهبود وضعیت ستون فقرات و قرارگیری صحیح آن در طول فرآیند درمان استفاده می‌کنند. آنها معمولاً از ابزارهایی مانند کیسه یخ و تمرینات سبکی مثل گربه-گاو و پیاده‌روی استفاده می‌کنند. این روش‌ها به آرامی و بدون ایجاد کشیدگی یا ناراحتی اضافی، منطقه کمری که ممکن است کشیدگی داشته باشد را تحریک می‌کنند و حرکت بدن را حفظ می‌کنند.

در موارد شدیدی که کمردرد ناشی از بلند کردن اجسام سنگین وجود دارد، بسیاری از متخصصان فیزیوتراپی، روش‌های درمانی پیشرفته‌تر را به بیماران توصیه می‌کنند. این روش‌ها شامل تحریک الکتریکی، لیزر تراپی و اولتراسوند می‌شوند. این تکنیک‌ها با استفاده از امواج الکتریکی، نور یا امواج صوتی، به مناطق دردناک تأثیر می‌گذارند و به کاهش درد و بهبود علائم کمک می‌کنند.

در کل، درمانگران دستی با استفاده از ترکیبی از روش‌های دستی و فیزیوتراپی، همراه با تمرینات و تکنیک‌های مناسب، به بیماران کمک می‌کنند تا درد کمر ناشی از بلند کردن اجسام سنگین را کاهش داده و وضعیت عمومی کمر را بهبود بخشند. البته، همواره بهتر است قبل از استفاده از هرگونه روش درمانی، با یک متخصص فیزیوتراپی مشورت کرده و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

مصرف مواد غذایی ضد التهاب 

التهاب بخشی از واکنش سیستم ایمنی بدن است. بدون التهاب، بدن التیام نمی‌یابد، اما هنگامی که بدن بیش از حد التهاب داشته باشد، می‌تواند باعث آسیب شود. غذاهایی که مقدار زیادی شکر و چربی‌های اشباع دارند، در واقع می‌توانند التهاب را بیشتر کنند، اما برخی از غذاها به عنوان موادی با خاصیت ضدالتهابی شناخته شده‌اند. سعی کنید که تعدادی از این مواد غذایی که در زیر بیان شده، به رژیم غذایی خود اضافه کنید:

  • ماهی‌های روغنی – مانند سالمون، تون یا ساردین (نمی‌توانید ماهی مصرف کنید؟ از مکمل‌های روغن ماهی استفاده کنید)
  • غلات کامل – غذاهایی را در رژیم خود قرار دهید که مواد اولیه و اصلی آن غلات کامل باشد.
  • سبزیجاتی با برگ سبز – مانند اسفناج و کلم برگ
  • آجیل – بادام‌ها و گردو بهترین انتخاب هستند.

مقالات مرتبط

keyboard_arrow_up
Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ