درمان دستی و کایروپراکتیک چه مزایا و معایبی دارد؟

کایروپراکتور یک تخصصی است که درمان دردهای سیستم اسکلتی-عضلانی، شامل عضلات، رباط‌ها، استخوان‌ها و مفاصل را به عهده دارد. این روزها، کایروپراکتیک به‌عنوان یک جایگزین یا مکمل برای درمان های معمول مانند داروها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کایروپراکتورها از روش‌های درمانی دستی، مانند تنظیم ستون فقرات و مفاصل، برای درمان دردهای سیستم اسکلتی-عضلانی استفاده می‌کنند. این روش به وسیله کار با استخوان‌ها و مفاصل، آن‌ها را به حالت صحیح بازمی‌گرداند و به آنها اجازه می‌دهد که به درستی حرکت کنند. این تمرینات و تنظیمات می‌توانند به کاهش درد و بهبود عملکرد اسکلتی-عضلانی کمک کنند.

متخصصان کایروپراکتیک برای تشخیص و درمان دردهای سیستم اسکلتی-عضلانی آموزش‌های ویژه‌ای دریافت کرده‌اند و تکنیک‌های خاصی را به‌کار می‌برند. آنها با توجه به وضعیت هر بیمار، تنظیمات و تمرینات مناسبی را انجام می‌دهند تا بهبود و بهبود علائم دردهای اسکلتی-عضلانی را تسهیل کنند.

مهم است که قبل از استفاده از خدمات کایروپراکتوری، با یک متخصص مشورت کنید و از تجربه و صلاحیت او مطمئن شوید. همچنین، بهتر است همراهی کایروپراکتیک با سایر روش‌های درمانی و مشاوره پزشکی در نظر گرفته شود تا نتایج بهینه‌تر به‌دست آید.

کاربردهای درمان کایروپراکتیک


متخصصان کایروپراکتیک اختلالات مربوط به سیستم اسکلتی-عضلانی و تاثیرات این اختلالات روی عملکرد سیستم عصبی و سلامت عمومی را تشخیص داده، آن‌ها را درمان کرده و یا از بروز آن‌ها پیشگیری می‌کنند.

اختلالات سیستم اسکلتی-عضلانی طیف وسیعی از دردها شامل کمردرد، گردن‌درد و سردرد را در بر‌می‌گیرد.

درمان دستی ستون فقرات اصلی‌ترین روش به‌ کار گرفته‌ شده توسط متخصصان کایروپراکتیک می‌باشد. در این درمان از دست‌ها به‌منظور حرکت‌ دادن مفاصل بیش از دامنه‌ حرکتی معمول‌شان استفاده می‌شود. فشار مشخصی به ستون فقرات وارد شده و برخی از مواقع ممکن است صدایی شبیه به ترک برداشتن به گوش برسد.

برخی از کایروپراکتورها ادعا می‌کنند توانایی درمان مشکلات غیراسکلتی-عضلانی نظیر عفونت گوش، آسم، آلرژی، قولنج در نوزادان و شب ادراری را نیز دارند. برخی نیز درخصوص واکسیناسیون کودکان مشاوره می‌دهند، اما مدرکی مبنی بر تاثیرگزاری کایروپراکتیک بر‌ روی این مشکلات وجود ندارد.

مراجعه به متخصص کایروپراکتیک می‌تواند در برطرف شدن همه یا برخی از علائم بیماری‌تان به شما کمک کند. درمان به‌وسیله کایروپراکتیک در واقع تنظیم مهره‌های ستون فقرات می‌باشد، این نوع از درمان استرس و خطرات مربوط به عمل جراحی را نداشته و مزایای بی‌شماری دارد.

آیا درمان کایروپراکتیک برای شما مناسب است؟ به منظور پاسخ‌دهی به این سوال، مواردی از مزایای این روش را در ادامه با هم مرور می‌کنیم.

فشار‌خون

مطالعه‌هایی در خصوص درمان کایروپراکتیک نشان می‌دهند که این روش برای افرادی که از فشارخون بالا رنج می‌برند همانند داروهای مربوط به درمان فشارخون عمل می‌کند، این مطالعه همچنین نشان داده‌ است که این تاثیرات تا حدود 6 ماه پس از درمان ادامه ‌دارد.

داروهای فشارخون می‌توانند با انواع عوارض همراه باشند:

  • کوفتگی
  • حالت تهوع
  • سرگیجه
  • اضطراب
  • کاهش وزن

در صورتی که کایروپراکتیک تاثیرات درمانی مانند داروهای فشار خون را داشته‌ باشد می‌توان از آن به عنوان طب جایگزین استفاده‌ کرد. درمان کایروپراکتیک همچنین به بیماران مبتلا به فشارخون پایین نیز کمک می‌کند.

درد گردن و کمر

درمان درد کمر و گردن با کایروپراکتیک

80% از افرادی که به متخصص کایروپراکتیک مراجعه می‌کنند، از انواع کمردرد شکایت دارند و می‌توان گفت بیشترین مراجعین کایروپراکتورها را افرادی با مشکلاتی نظیر کمردرد تشکیل می‌دهند.

اگرچه دارو‌درمانی و عمل جراحی هر دو گزینه‌هایی برای درمان این درد هستند اما در نظر داشته‌باشید که گران و خطرناک بوده و گاهی کارایی لازم را ندارند.

درمان کایروپراکتیک از طریق روشی غیرتهاجمی، درد کمر و گردن را تسکین بخشیده و از روش‌های درمانی دیگر کم‌هزینه‌تر خواهد بود. بدین ترتیب شما می‌توانید از دردهای خفیف و مزمن این بیماری در‌ ‌امان باشید و در‌عین‌حال هزینه‌های درمان را مدیریت کنید.

اسکولیوز

اسکولیوز به انحنای غیرطبیعی ستون فقرات اطلاق می‌گردد، که ممکن است باعث درد، حالت غیرطبیعی بدن، محدودشدن حرکات و حتی مشکلات تنفسی شود.

روش‌های درمانی محدودی برای افرادی که از این بیماری رنج می‌برند وجود دارد، با این‌ حال درمان کایروپراکتیک تا حد زیادی در این زمینه موفقیت‌آمیز بوده‌ است.

درمان کایروپراکتیک در کنار فیزیوتراپی می‌تواند به درمان و جلوگیری از پیشرفت این بیماری کمک کند. میزان تاثیر‌گذاری این روش درمانی بسته به شرایط بیمار متفاوت می‌باشد، اما در کل گزینه‌ای مناسب به‌ شمار‌ می‌آید.

سیاتیک

درمان سیاتیک با کایروپراکتیک

سیاتیک به دردی اطلاق می‌گردد که به‌دلیل آسیب یا فشار عصب سیاتیک از ناحیه کمر، پاها را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

درمان کایروپراکتیک می‌تواند در کاهش فشار روی عصب سیاتیک که منجر به درد سیاتیک می‌شود، موثر باشد. مطالعات نشان می‌دهند بیمارانی که این روش درمانی را انتخاب می‌کنند شدت دردی که احساس می‌کنند کمتر شده و به مرور زمان بهبود می‌یابند.

کاهش التهاب

التهاب یکی از دلایل اصلی درد گرفتگی، مشکلات مفصلی و تنش در عضلات می‌باشد. التهاب مزمن به بسیاری از بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلبی، درد مزمن و سرطان مربوط است. درمان کایروپراکتیک التهاب را کاهش داده که فواید بسیاری دارد. این فواید عبارتند از:

  • بهبود کمردرد مزمن
  • کاهش کشش عضلانی
  • بهبود درد مفاصل

کاهش التهابات همچنین می‌تواند منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با التهاب گردد.

بهبود سردرد

هر دو نوع سردرد تنشی و میگرنی می‌تواند به دلیل کمردرد و ناراحتی‌های ستون فقرات بروز کند. ناراحتی‌های کمر می‌تواند منجر به کشیدگی عضلات و درد گرفتگی آن‌ها شود که نهایتا منجر به سردرد تنشی و میگرنی می‌گردد.

علاوه بر کمردرد، سردرد هم به کمک کایروپراکتیک درمان می‌شود. بیش از 200 مطالعه در خصوص فواید و تاثیرات کایروپراکتیک بر بهبود سردرد انجام شده است.

بهبود بیماری‌های عصبی

طبق یافته‌ها، کایروپراکتیک به افزایش جریان خون در مغز کمک می‌کند، همچنین این درمان جریان مایع نخاعی را نیز افزایش می‌دهد. افرادی که از بیماری‌های عصبی مانند ام‌اس و صرع رنج می‌برند می‌توانند از این روش بهره گیرند.

در‌حالیکه هنوز تحقیقات در این زمینه تمام نشده است، کاربردهای درمانی بالقوه این روش امکانات فوق العاده‌ای برای درمان بیماران فراهم می‌کند.

قولنج

دلیل درد و ناراحتی شکم در بچه‌ها و نوزادانی که گریه می‌کنند ممکن است قولنج باشد. اغلب درمان قولنج بسیار مشکل است و باعث ناراحتی بچه‌ها و خستگی والدین می‌شود. طبق یافته‌ها، کایروپراکتیک می‌تواند منجر به بهبود نوزادان مبتلا به قولنج شود.

رفلاکس اسید و عفونت گوش

به نظر می‌رسد که ارتباط ویژه‌ای بین اعصاب مغز و کمر و اعصاب دستگاه گوارش و سر وجود دارد. تحریک یا فشار بر این اعصاب ممکن است باعث رفلاکس اسید معده و عفونت گوش شود.

ارتباطی که به عنوان “ارتباط روده-مغز” شناخته می‌شود، می‌تواند توسط درمان کایروپراکتیک بهبود یابد و به همین دلیل، کایروپراکتورها این نوع بیماری‌ها را درمان می‌کنند. این روش درمانی همچنین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند، که به پیشگیری از عفونتها کمک می‌کند.

بهبود عملکرد ورزشی

بهبود عملکرد ورزشی با کایروپراکتیک

رفع التهابات، علائم درد و دیگر بیماری‌ها افراد را در داشتن اندام مناسب یاری می‌کند. به خصوص این مساله برای ورزشکاران بسیار حائز اهمیت است، چرا که سلامت بدن لازمه کارشان می‌باشد.

خیلی از تیم‌های ورزشی و ورزشکاران حرفه‌ای، متخصصان کایروپراکتیک را استخدام می‌کنند تا به کمک این شیوه درمانی درد و کشیدگی ناشی از فعالیت‌های ورزشی را کاهش ‌دهند. کایروپراکتیک همچنین التهابات را کاهش داده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و در نتیجه موجب تقویت عملکرد ورزشکاران می‌گردد.

سرگیجه

سرگیجه می‌تواند انجام کارهای روزانه را مختل کند. یکی از شایع‌ترین عارضه‌ها پس از آسیب به سر و گردن داشتن سرگیجه و حالت تهوع پس از برخاستن از رختخواب می‌باشد.

گاهی درمان کایروپراکتیک با هدف جابجایی مفاصل و مهره‌هایی که نمی‌توانند به‌درستی حرکت کنند انجام می‌گیرد. این درمان سرگیجه را بهبود بخشیده و همچنین می‌تواند به تعادل طبیعی بدن شما کمک کند که در صورت عدم تنظیم آن نیز ممکن است دچار سرگیجه و حالت تهوع شوید.

آنچه می‌توانید از یک جلسه کایروپراکتیک انتظار داشته باشید


انتظارات از یک جلسه کایروپراکتیک

کایروپراکتور احتمالا در مورد مشکلات کنونی شما و سابقه پزشکی‌تان سوالاتی می‌پرسد. آن‌ها شما را معاینه کرده و ممکن است درمان کایروپراکتیک را به شما پیشنهاد کنند.

آیا درمان کایروپراکتیک برای کودکان مناسب است؟


درمان کایروپراکتیک برای کودکان

والدین عموما به‌منظور درمان اختلالات اسکلتی-عضلانی فرزندان‌شان به‌دنبال مراقبت‌های کایروپراکتیک می‌باشند. درمان‌هایی که کایروپراکتورها برای بچه‌ها در نظر می‌گیرند شامل موارد زیر می‌باشد:

  • توصیه‌هایی شامل رژیم غذایی، ارگونومی و ورزشی
  • مشاوره
  • درمان‌های دستی مانند ماساژ (کارشناسان در مورد درمان دستی ستون فقرات بچه‌ها و نوزادان ابراز نگرانی می‌کنند)

طبق نظر کارشناسان، خطراتی در زمینه درمان دستی (به طور مستقیم) و تاخیر در تشخیص یا تشخیص اشتباه (به طور غیرمستقیم) بچه‌ها را تهدید می‌کند.

متخصصان کایروپراکتیک باید موارد زیر را در درمان بچه‌ها در نظر گیرند:

  • شیوه درمانی‌شان را با کودک، والدین یا سرپرست آن‌ها در میان بگذارند.
  • کودک، والدین یا سرپرست آن‌ها را از کیفیت شواهد درمانی مطلع ساخته و مبنای روش درمانی را برای آن‌ها به طور مفصل توضیح دهند.
  • اطلاعات لازم را در خصوص خطرات و فواید شیوه درمانی در اختیار آن‌ها قرار داده و در مورد خطراتی که در صورت عدم درمان ممکن است آن‌ها را تهدید کند هشدار دهند.
  • این اطمینان را ایجاد کنند که مهارت‌های خاص و تخصص‌های لازم را قبل از درمان بچه‌ها داشته‌اند.
  • تمامی مراقبت‌ها و روش‌های درمانی را با توجه به سن و خصوصیات بیمار اصلاح کنند.

برخی از کایروپراکتورها ادعا می‌کنند عفونت گوش، آسم، آلرژی، اوتیسم، شب ادراری و قولنج را در کودکان می‌توانند درمان کنند.

آنچه باید من از متخصص کایروپراکتیک بخواهم


قبل از مراجعه به کایروپراکتور و در زمان ملاقات با کایروپراکتور، ممکن است بخواهید سوالات زیر را از ایشان بپرسید:

  • چرا این درمان را پیشنهاد می‌کنید؟ چه تضمینی برای اثربخشی این روش درمان وجود دارد؟
  • خطرات احتمالی این درمان چیست؟
  • عوارض جانبی محتمل این روش درمانی چیست؟
  • اگر شما 100 بیمار با این مشکل را به این روش درمان کنید، چه تعداد از آن‌ها دچار این عوارض جانبی می‌شوند؟
  • آیا باید این روش درمانی را در ابتدا با پزشکم در میان بگذارم؟

در صورت داشتن هرگونه مشکل پزشکی باید از قبل کایروپراکتور را مطلع سازید، چرا که ممکن است درمان شما را تحت تاثیر قرار دهد یا خطرابتلا به عوارض جانبی را افزایش دهد.

عوارض جانبی


درمان دستی ستون فقرات ممکن است عوارض جانبی به همراه داشته باشد، اما این عوارض معمولا خطرناک نیستند (بی‌خطر). بین 23 تا 83 نفر از هر 100 نفر (% 83-23) ممکن است به عوارض جانبی بی‌خطر دچار شوند.

عوارض جانبی معمولا خفیف بوده و ظرف مدت 24 ساعت برطرف می‌شوند. این علائم شامل درد در عضلات، استخوان‌ها یا مفاصل می‌باشد (دردهای اسکلتی-عضلانی‌). همچنین ممکن است شاهد کمی گرفتگی و سردرد باشید.

پس از درمان گردن، ممکن است احساس سرگیجه یا خستگی به وجود آید. برخی افراد ممکن است احساس مورموری در بازوهای خود را تجربه کنند. همچنین، در حین درمان، شنیدن صداهایی شبیه به شکستن نیز امری طبیعی است.

در مورد خطر سکته در هنگام درمان گردن، برخی نگرانی‌ها وجود دارد، اگرچه احتمال بروز آن بسیار کم است. متخصصان کایروپراکتیک از دستورالعمل‌هایی پیروی می‌کنند که آنها را راهنمایی می‌کند که در صورتی که بیمار در خطر سکته قرار دارد، از برخی تکنیک‌ها اجتناب کنند. این دستورالعمل‌ها طراحی شده‌اند تا ایمنی بیمار را در نظر بگیرند و به جلوگیری از وقوع مشکلات جدی کمک کنند.

چه‌ کسی نیاز به مراقبت‌های کایروپراکتیک ندارد؟


اگر مبتلا به سرطان هستید، قبل از شروع درمان کایروپراکتیک باید آن‌ را با متخصص سرطان خود در میان بگذارید. همچنین کایروپراکتور باید در مورد بیماری شما و هر درمانی که در حال انجام است بداند.

شما می‌توانید در اغلب موارد به متخصص کایروپراکتیک مراجعه کنید. اما اغلب پزشکان و کایروپراکتورها این روش درمانی را برای افراد با مشکلات زیر پیشنهاد نمی‌کنند.

  • هر نوع از سرطان استخوان (سرطان استخوان اولیه یا ثانویه)
  • بیماری‌هایی که نخاع را تحت تاثیر قرار دهند
  • بیماری‌های مغز استخوان، نظیر سرطان خون و سرطان مغز استخوان
  • استخوان‌های شکسته
  • پوکی استخوان

پزشک شما ممکن است از شما بخواهد در موارد زیر از درمان کایروپراکتیک اجتناب کنید:

  • مصرف برخی ازانواع استروئیدها
  • داروهایی که خون را رقیق می‌کنند (ضدانعقاد)

ممکن است پزشک شما به دلایل دیگری شما را از این روش درمانی منع کند. قبل از مراجعه به کایروپراکتور حتما با پزشکتان مشورت کنید.

مقالات مرتبط

keyboard_arrow_up
Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ