گردن درد عصبی چه علتی دارد و بهترین درمان آن چیست؟ ماساژ، یوگا و …

تشخیص علت گردن‌درد در برخی موارد ممکن است دشوار باشد. این نوع درد می‌تواند به علت عوامل مختلفی رخ دهد. با این حال، باید توجه داشت که در بسیاری از موارد، گردن‌درد ناشی از عوامل جسمانی نبوده و ممکن است به علت استرس و اضطراب ایجاد شود.

کاهش استرس گاهی ممکن است چالش‌برانگیز باشد، اما تسکین درد گردن ناشی از استرس امکان‌پذیر است. روش‌های مختلفی برای بهبود گردن‌درد عصبی وجود دارد، از جمله تغییر در شیوه زندگی و استفاده از وسایل تراکشن. این وسایل با ایجاد کشش ملایم در ناحیه آسیب‌دیده، بهبود و بهبود دائمی در سلامت گردن را ایجاد می‌کنند. البته قبل از یادگیری روش‌های کنترل گردن‌درد عصبی، دانستن درباره علل استرس و همچنین تأثیرات آن بر بدن بسیار مهم است.

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره گردن‌ درد عصبی و یا رزرو نوبت در مطب دکتر کامران غفرانی می‌توانید با شماره تلفن‌های 02188866619 –02188866629 تماس حاصل فرمایید.

تأثیر استرس بر بروز درد گردن


تأثیر استرس بر بروز درد گردن

تأثیر استرس بر بدن به روش‌های متعددی انجام می‌شود. یکی از عوارض جانبی استرس که اغلب نادیده گرفته می‌شود، درد گردن و کمر است. در طول زمان، استرس‌های مکرر می‌توانند باعث بروز مشکلات اسکلتی-عضلانی در این مناطق از بدن شوند.

زمانی که با استرس روبرو می‌شویم، بدن به طور طبیعی برخی هورمون‌ها را آزاد می‌کند. در پی این آزادسازی هورمون‌ها، توانایی بدن در مقابله با پاسخ به این هورمون‌ها کاهش می‌یابد و نتیجه آن درد و سفتی عضلات است. به طور کلی، هورمون استرس تأثیرات متعددی بر عملکرد بدن دارد و باعث اختلال در عملکرد سیستم‌های گوناگون می‌شود.

علائم گردن‌درد عصبی 


گردن‌درد عصبی ناشی از استرس و اضطراب امکان دارد به شکل‌های مختلفی بر بدن تأثیر بگذارد. معمولاً درد از گردن نیز فراتر رفته و به شانه‌ها و قسمت فوقانی کمر نیز منتقل می‌شود. واکنش بدن در برابر استرس، گرفتگی و انقباض عضلانی است. با وجود این که گردن در این ارتباط از حساسیت زیادی برخوردار می‌باشد، بخش‌های دیگری از بدن نیز ممکن است دچار مشکل مشابهی شوند. علائم گردن‌درد عصبی شامل موارد زیر می‌باشند:

  • درد مداوم یا شدید در گردن، شانه‌ها یا بخش فوقانی کمر. این نوع درد برای مدت طولانی رفع نخواهد شد.
  • وجود درد در قسمت پشت سر. در این حالت شخص احساس می‌کند که یک نوار محکم به دور سرش پیچیده شده است.
  • احساس نیاز به وارد کردن فشار بر مفاصل گردن توسط چرخش سر.
  • شدت درد می‌تواند خفیف تا شدید باشد.
  • درد معمولاً بلافاصله پس از بروز استرس و اضطراب ایجاد می‌شود.

درمان گردن‌درد عصبی 


درمان گردن‌درد عصبی

روش‌های مختلفی جهت تسکین گردن‌درد عصبی وجود دارد. جهت انجام بیشتر این روش‌ها به استفاده از کمک یک شخص متخصص نیازی نمی‌باشد و انجام آن در منزل نیز امکان‌پذیر می‌باشد.

بایستی توجه شود که روش‌های مورد استفاده جهت تسکین گردن‌درد بایستی به طور مداوم انجام شوند. استفاده از این روش‌ها به طور منظم، نه تنها سبب تسکین گردن‌درد عصبی شده بلکه باعث تقویت عضلات گردن و بهبود حرکتی در این ناحیه نیز می‌شود.

یوگا 

انجام یوگا می‌تواند تأثیر قابل توجهی در کنترل درد عصبی گردن داشته باشد و این روش در حفظ سلامت کلی، هم فیزیکی و هم ذهنی، بسیار موثر است.

در یوگا، از حرکات کششی بهره می‌بریم که منجر به تسکین درد، کاهش تنش و بهبود عملکرد حرکتی می‌شود. انجام این حرکات کششی تحت نظارت یک مربی یوگا، تأثیر بسیار مثبتی بر سلامت ذهنی نیز خواهد داشت. بهبود سلامت ذهنی در کاهش استرس و اضطراب بسیار مؤثر است.

انجام یوگا منجر به بهبود انعطاف‌پذیری کل بدن می‌شود و در نتیجه باعث تسکین درد عصبی گردن می‌شود. حرکات کششی که در یوگا انجام می‌شود، حس آرامش را در فرد ایجاد می‌کند و به کاهش استرس و اضطراب کمک می‌کند.

ورزش

درمان گردن‌درد عصبی با ورزش

انجام ورزش نیز مانند یوگا سبب رفع علت اصلی بروز گردن‌درد عصبی می‌شود. برخلاف آنچه که محل انجام تمارین ورزشی باشد، یعنی آیا در منزل یا در باشگاه ورزشی انجام شود، اهمیتی ندارد. نتیجه نهایی استفاده از حرکات ورزشی کاهش استرس، بهبود سلامت جسمانی و افزایش قوای بدنی می‌باشد و می‌تواند سبب بهبود علائم گردن‌درد عصبی شود.

ورزش سبب کاهش اضطراب و استرس می‌شود و در حفظ سلامت جسمانی بسیار مؤثر است. همچنین، ورزش باعث افزایش قدرت و استحکام بدن می‌شود و موجب افزایش مقاومت گردن در برابر کشیدگی و تنگی عضلات می‌شود. به علاوه، ورزش می‌تواند بهبودی در علائم گردن‌درد عصبی را به همراه داشته باشد.

استفاده از روش تراکشن جهت رفع گردن‌درد عصبی 

تراکشن گردن یکی روش بسیار مؤثر جهت بهبود گردن‌درد محسوب می‌شود. این روش به طور مستقیم سبب رفع علت اصلی بروز گردن‌درد و تسکین بلندمدت درد می‌شود. تراکشن علاوه بر رفع گردن‌درد عصبی، سبب بهبود حرکتی گردن نیز می‌شود و در نتیجه در توانایی گردن جهت چرخش و نگهداری سر در وضعیت مناسب مؤثر است.

تغییر در نحوه زندگی 

در روند زندگی بسیاری از افراد، عادات غلطی وجود دارند که در صورت عدم تغییر در نحوه زندگی می‌توانند سبب بروز استرس و افزایش احتمال ایجاد درد در قسمت‌های مختلف بدن شده و از جمله می‌توانند به طور مستقیم سبب بروز گردن‌درد عصبی شوند.

برخی از شایع‌ترین عادت‌های غلط که می‌توانند منجر به ایجاد استرس و اضطراب و بروز گردن‌درد عصبی شوند شامل موارد زیر می‌باشند:

  • مصرف کافئین خصوصاً در ساعات پیش از خواب
  • مصرف سیگار، که می‌تواند برای سلامت عمومی اشخاص مضر باشد.
  • مصرف مواد غذایی ناسالم. این نوع غذاها مواد مورد نیاز بدن را تأمین نمی‌کنند.

انواع دیگر روش‌های درمانی 

درمان عارضه‌های مختلف مرتبط با جسم و ذهن به کاهش استرس و گردن‌درد عصبی کمک می‌کنند. روش‌های زیر در کنترل گردن‌درد عصبی مؤثر هستند:

  • ماساژ درمانی یکی از بهترین روش‌های کاهش درد در قسمت گردن محسوب می‌شود. این روش سبب آزادسازی استرس شده و در نتیجه در رفع گردن‌درد عصبی تأثیر دارد.
  • استفاده از حمام آب گرم در رفع گرفتگی عضلانی مؤثر است. حرارت سبب بهبود گرفتگی عضلات و تسکین گردن‌درد عصبی می‌شود.
  • درمان شناختی-رفتاری به منظور ایجاد الگوهای تفکر سالم بسیار مؤثر است و استفاده از حمایت و همکاری از اعضای خانواده و دوستان در این فرآیند می‌تواند بسیار مفید باشد.
  • سلامتی بیش از هرچیز دیگری در اولویت قرار دارد و در زندگی باید به مسائلی که بیشترین اهمیت را دارند تمرکز کنیم. این موضوع به افراد کمک می‌کند تا استرس و اضطراب خود را مدیریت و کنترل کنند.
  • همچنین، رعایت وضعیت صحیح بدنی در هنگام نشستن اهمیت بسیاری دارد، زیرا علاوه بر کاهش گرفتگی و تنش عضلانی، بهبود وضعیت بدنی را نیز تسهیل می‌کند.

رعایت وضعیت صحیح بدنی در هنگام نشستن به دلیل اینکه وضعیت نادرست بدن می‌تواند عاملی در بروز درد عصبی گردن باشد، بسیار مهم است. این روش‌ها علاوه بر کاهش گرفتگی و تنش عضلانی، به بهبود وضعیت بدنی نیز کمک می‌کنند. بنابراین، با تمرکز بر وضعیت صحیح بدنی، می‌توان به علائم درد عصبی گردن را کاهش داد.

مقالات مرتبط

keyboard_arrow_up
Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ