گردن درد شما را آزار میدهد؟ درباره علائم، علل و آنچه میتوانید در مورد درد گردن انجام دهید در این مقاله مورد بحث قرار گرفته است.
عضلات گردن در زندگی روزمره بار زیادی را تحمل میکنند. آنها مسئولیت حمل، تثبیت و حرکت سر که وزن حداقل چهار کیلوگرم دارد را بر عهده دارند. درد گردن اغلب به علت تنش در عضلات و بافتهای اطراف ستون فقرات گردنی رخ میدهد. عواملی مانند موقعیت شغلی نامناسب، استفاده نادرست از میز کامپیوتر، وضعیت نامناسب خواب و استرس میتوانند علل درد گردن شما باشند. با این حال، درد حاد گردن معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست و به طور معمول بهبود مییابد.
این مقاله به شما توضیح میدهد که چه علائمی ممکن است در اثر درد گردن رخ دهد و چگونه میتوانید درد خود را تسکین دهید. همچنین، نکاتی در مورد جلوگیری از تنش در عضلات گردن و در نتیجه کاهش درد گردن را بررسی میکند. علاوه بر این، شما خواهید آموخت که در چه شرایطی باید برای درد گردن خود به پزشک مراجعه کنید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر دربارهی علائم خطرناک گردن درد، شیوههای درمانی برای درد گردن و یا رزرو نوبت در مطب دکتر کامران غفرانی میتوانید با شماره تلفنهای 02188866619 –02188866629 تماس حاصل فرمایید.
دلایل درد گردن چیست؟
گردن درد سیگنال هشدار دهنده بدن شما مبنی بر عدم تعادل یا بار بیش از حد روی عضلات گردن است. این به شما میگوید که باید برنامه روزانه خود را تغییر دهید.
برخی از دلایل درد گردن میتواند موارد زیر باشد:
- وضعیت ضعیف بدن: یکی از علتهای بروز علائم گردن درد و کشش در گردن میتواند هنگام خم شدن به جلو باشد. عضلات گردن شما باید این حرکت را با کشش بیش از حد و کشیدن مداوم به سمت آن جبران کند. این امر عمدتا بر افرادی که ساعتها با رایانه کار میکنند و از پایین به صفحه نگاه میکنند تأثیر میگذارد. آنها همچنین گردن و شانههای خود را با رسیدن به جلو برای کار با صفحه کلید و موس فشار میدهند. این وضعیت بالای بدن برای رباطها و عضلات اطراف ستون فقرات گردنی شما بسیار استرسزا است.
- الگوی تنفس اشتباه: حتی تنفس میتواند باعث ایجاد تنش در گردن شود. زندگی روزمره و در درجه اول فعالیتهای کم تحرک اغلب الگوی تنفسی ناسالم را تشویق میکند. شما از طریق قفسه سینه کمتر نفس میکشید و نفس کشیدن از شکم خود را فراموش میکنید. نتیجه این است که دیافراگم به اندازه کافی حرکت نمیکند و فاشیا به هم میچسبد. هنگام استنشاق، ریهها باید منبسط شوند. اگر آنها نتوانند به سمت شکم، قفسه سینه یا کمر منبسط شوند، تنها راه بالا آوردن بالا تنه هنگام تنفس است. این امر منجر به بالا رفتن شانهها و کشش در گردن میشود.
- استرس و گردن درد مربوط به عوامل روانشناختی: گردن درد میتواند ناشی از استرس روانی آگاهانه یا ناخودآگاه باشد. استرس بیش از حد، قلدری در محل کار، درگیریهای داخلی مداوم یا آسیبهای ناشی از تجربه اغلب به عنوان سردرد، و گردن درد بروز میکند. وقتی عوامل ذهنی، علائم جسمی را در بدن ایجاد میکنند، پزشکان آن را درد روانتنی یا سایکو سوماتیک مینامند. وقتی فردی دچار استرس میشود، غالباً عضلات فک خود را فشرده میکند، که همزمان با عضلات گردن واکنش نشان میدهد.
- وضعیت خواب ناجور: اگر با ستون فقرات گردن، روی شکم یا پیچ خورده میخوابید، ممکن است صبحها بعد از خواب علائم گردن درد یا گرفتگی داشته باشید و در شانهها و ستون فقرات گردنی انعطاف پذیری کمتری داشته باشید.
- دیسک فتق در ستون فقرات گردنی: فتق دیسک نشان دهنده از بین رفتن خاصیت کشسانی دیسکهای بین مهره ای است که به دلیل عدم تعادل طولانی مدت در عضله و بافت فاشیا است. درد میتواند به بازوها تابیده شود. همچنین ممکن است احساس سوزن سوزن شدن یا بی حسی داشته باشید.
علائم گردن درد چیست
نشانههای زیر از علائم گردن درد میباشند:
- به ندرت درد موضعی گردن را احساس میکنید. بیشتر اوقات، به شانهها تابانده میشود و حتی گاهی اوقات به بازوها تا انگشتان میرسد.
- درد گردن همچنین میتواند در پشت سر احساس شود و باعث سردرد، سرگیجه، مشکلات بینایی و درد فک شود.
- سفتی گردن نیز میتواند نتیجه تنش عضلات گردن باشد. این بدان معناست که شما فقط میتوانید با درد شدید، سر خود را بچرخانید یا کج کنید و تحرک به طور قابل توجهی محدود شده است. حتی ممکن است در عضلات خود احساس دشواری کنید. فشار بر روی این نقاط ماشه ای منجر به گردن درد و اغلب سردرد میشود.
درد حاد گردن معمولاً طی چند روز تا دو هفته بهبود مییابد و نیاز به نگرانی ندارد. اما اگر درد گردن شما بیش از سه ماه ادامه داشته باشد، به عنوان درد مزمن تلقی میشود. اگر همراه با درد گردن علائم دیگری نیز وجود داشته باشد، مانند تهوع، استفراغ، حساسیت به نور، تب، لرزش، اختلالات عصبی یا فلج، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید.
در این موارد، اولین تماس شما باید با پزشک خانواده باشد. اما بسته به علائم و شدت مشکل، ممکن است لازم باشد به ارتوپد، متخصص مغز و اعصاب، فیزیوتراپیست یا روانپزشک مراجعه کنید تا تصمیم درستی اتخاذ شود و درمان مناسب به شما تعیین شود.
تشخیص
روشهای مختلفی برای تشخیص درد گردن وجود دارد. در اینجا برخی از رایجترین موارد ذکر شده است:
- سابقه پزشکی – میتواند به پزشک کمک کند تا دلایل احتمالی گردن درد شما را شناسایی کند و یک درمان مناسب را پیشنهاد کند.
- معاینه فیزیکی – میتواند به تشخیص دقیق منبع درد کمک کند.
- تصویربرداری تشخیصی – میتواند در تشخیص شکستگی یا وجود مشکل دیگری در استخوانهای گردن کمک کند.
- تزریقات – میتواند درد گردن را تسکین دهد و اطلاعات مهمی در مورد علت مشکل به پزشک شما بدهد.
چگونه میتوان علائم گردن درد را کنترل کرد؟
آیا میخواهید از درد گردن در طولانی مدت جلوگیری کنید؟ سپس پزشکان توصیه میکنند ، علاوه بر تمرینات هدفمند برای درد گردن، عادتهای روزمره خود را نیز بهینه کنید:
- روی حفظ وضعیت خوب بدن کار کنید: وضعیت خوب بدن نه تنها برای سلامتی مفید است همچنین باعث میشود اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید. تیغههای شانه خود را به عقب و پایین و سینه خود را بیرون بکشید. اطمینان حاصل کنید که پایین کمر و گردن شما صاف است. بیشتر افراد در طول روز با حفظ آگاهی از بدن مشکل دارند.
- برای جلوگیری از گردن درد در طولانی مدت، باید در ساعات اداری استراحت منظم داشته باشید. مطمئن شوید که مرتباً در ایستگاه کاری خود موقعیت خود را تغییر میدهید – با این کار سر و بازوها تا حد ممکن متعادل میشوند.
- از شکم نفس بکشید: هنگام نشستن یا دراز کشیدن، دستی را روی شکم (بین ناف و سینه) قرار دهید. به طور فعال مخالف دست خود نفس بکشید. خواهید دید که روح و جسم شما را آرام میکند.
- تکنیک های آرام سازی: میتوانید با استفاده از روشهای آرام سازی مانند آموزشهای آکادمیک، مدیتیشن، یوگا و غیره سطح استرس خود را کاهش دهید. راهی برای کاهش استرس پیدا کنید.
- برای کاهش درد عضلات گردن در وضعیت خواب، میتوانید از یک بالش تثبیت کننده استفاده کنید تا گردن خود را در حالتی مطمئن قرار داده و صبح با درد گردن از خواب بیدار نشوید. اگر شما به روی شکم خوابیده شوید، این ممکن است باعث پیچیدگی زیاد ستون فقرات گردنی شود، بنابراین توصیه میشود از این حالت خوابیدن خودداری کنید.همچنین، در روزمره مواظب باشید که اشیاء سنگین و بنددار را بر روی شانه خود حمل نکنید و هنگام صحبت با تلفن، از قرار دادن تلفن بین گوش و شانه خود خودداری کنید. این اقدامات به کاهش تنش و فشار در عضلات گردن کمک میکند.
با این حال، مهم است به یاد داشته باشید که خوددرمانی بدون تشخیص دقیق علت درد، توصیه نمیشود و ممکن است نتیجهای نداشته باشد. بنابراین، بهتر است در صورت بروز درد گردن، به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص صحیح و درمان مناسب ارائه شود.
پزشکان معمولاً توصیه میکنند تمرینات کششی و گردنی را انجام دهید که به کاهش تنش و آزادسازی عضلات کمک میکند. این تمرینات را با آرامش و دقت چندین بار در روز انجام دهید. اما بهتر است قبل از شروع هرگونه تمرین یا درمان، راهنمایی پزشک را دریافت کنید تا بتوانید به درستی و بدون خطر بیشتر به بهبودی برسید. تنها پزشک میتواند بر اساس شرایط شما، تشخیص صحیح را قرار دهد و برنامه درمانی مناسب را تعیین کند.
اگر گردن درد شما ادامه یا افزایش یابد، ممکن است نیاز به مشاوره با پزشک متخصص داشته باشید تا علت گردن درد خود را بشناسید و مناسبترین روش درمانی را بدانید. درمان مشکلات گردن میتواند از مسکنها، درمانهای فیزیوتراپی (درمان دستی، ماساژ، تحریک الکتریکی و ….)، بریسهای گردن، تزریقات (استروئید، پی ار پی، اوزون تراپی و …) و در موارد شدیدتر جراحی باشد.