پی ار پی شانه برای درمان آرتروز، آسیب تاندون و خشکی شانه: مزایای PRP

شانه‌ها به عنوان یک مفصل بسیار حرکت‌پذیر، معمولاً بیشترین آسیب را در مقابل خطرات قرار می‌دهند. آسیب‌های شانه شامل رگ‌به‌رگ شدن و کشیدگی، درز، درمان پارگی روتاتور کاف شانه (که باعث محدود شدن حرکت و ممانعت از خشک شدن شانه می‌شود) و آرتروز (ترکیبی از آسیب عضلانی و آسیب مفصلی) می‌شوند. با خوشبختی، پیشرفت‌های مداوم در فناوری پزشکی منجر به گزینه‌های درمانی پیشرفته‌تر برای این نوع آسیب‌ها شده است.

با پیشرفت تکنولوژی، روش‌های جدیدی برای تشخیص و درمان آسیب‌های شانه توسعه یافته است. برای مثال، روش‌های تصویربرداری پیشرفته مانند رزونانس مغناطیسی (MRI) و سونوگرافی با فناوری رنگی راهکارهای دقیقی برای تشخیص آسیب‌ها ارائه می‌دهند. همچنین، روش‌های جراحی مینیمالی تهاجمی و ترمیمی نیز درمان‌های مؤثری برای آسیب‌های شانه فراهم می‌کنند.

به عنوان مثال، در مواردی که رگ‌به‌رگ شدن و کشیدگی شانه رخ می‌دهد، فیزیوتراپی، تزریق‌های ضدالتهابی و در برخی موارد جراحی بازسازی مفصل شانه می‌توانند استفاده شوند. برای درمان پارگی روتاتور کاف شانه، تمرینات تقویتی، فیزیوتراپی و در صورت لزوم، جراحی بازسازی عضلات ممکن است انجام شود. در مواردی که آرتروز شانه تشخیص داده می‌شود، درمان‌هایی مانند فیزیوتراپی، داروهای ضد التهابی، تزریق‌های مفصلی و در موارد شدیدتر، جراحی معمولاً به کار می‌رود.

با استفاده از این پیشرفت‌ها در زمینه درمان شانه، امیدواریم که بهبود و تسکین بیشتری برای بیمارانی که از آسیب‌های شانه رنج می‌برند، فراهم شود. با این حال، همواره باید توجه داشت که تشخیص و درمان آسیب‌های شانه نیازمند مشاوره پزشکی حرفه‌ای و تجویز مناسب است.

درمان ((Platelet Rich Plasma (PRP) یا پلاسمای غنی از پلاکت، یک روش درمانی احیا کننده مدرن بوده که شامل استفاده از سلول های بنیادی بدن است و از توانایی طبیعی بدن برای بهبودی خود استفاده می کند. این امر به معنی تزریق غیر استروئیدی در قسمت آسیب دیده شانه ها است. PRP یکی از جدیدترین فن آوری های پزشکی است که با کوتاه شدن دوره توانبخشی و از بین بردن نیاز به جراحی، گزینه های درمانی موثری را برای بیماران دارای آسیب بافت نرم ارائه می دهد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی پی ار پی شانه و یا رزرو نوبت در مطب دکتر کامران غفرانی می‌توانید با شماره تلفن‌های 0218886661902188866639 تماس حاصل فرمایید.

درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) در چه مواردی از آسیب‌های وارد شده به شانه می‌تواند به شما کمک کند؟ 


درمان آسیب های شانه با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)

یک متخصص درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) می تواند به بیماران کمک کرده تا آسیب شانه خود را با استفاده از برنامه های درمانی خاص تسکین دهند. درمان با پلاسمای غنی از پلاکت می تواند به بهبود طیف وسیعی از آسیب های شانه کمک کند، برخی از این موارد ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • پارگی تاندون روتاتور کاف یا پارگی عضلات چرخاننده بازو – روتاتور کاف از چهار عضله اصلی تشکیل شده است که شامل ماهیچه بالاخاری (supraspinatus)، ماهیچه زیرخاری (infraspinatous)، ماهیچه زیرکتفی (subscapularis ) و ماهیچه گرد کوچک (teres minor) می باشد. آسیب دیدگی عضلات روتاتور کاف بسیار شایع بوده و می تواند منجر به درد، التهاب و کاهش دامنه حرکتی گردد. درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) می تواند به عضلات در ترمیم و بهبود عملکرد کلی شانه کمک کند.
  • شانه یخ زده – سفتی و درد در مفصل شانه، مشخصه شانه یخ زده است و علائم و نشانه ها اغلب به تدریج شروع شده در حالی که با گذشت زمان بدتر نیز خواهند شد. درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) می تواند به رفع علائم شانه یخ زده کمک کند. همچنین به بیماران این امکان را داده تا در حالی که درد در مفاصل شانه شان را کاهش می دهد، فرد عملکرد خود را بازیابد.
  • آماس کیسه های مفصلی – کیسه های زلالی یا مفصلی کیسه هایی پر از مایعات هستند که به ماهیچه ها کمک می کنند تا به راحتی روی استخوان ها سر بخورند. استفاده بیش از حد از شانه می تواند منجر به التهاب در داخل کیسه مفصلی و باعث درد در زائده اخرمی استخوان کتف (نوک شانه) و در سراسر مفصل شانه گردد. درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) می تواند به کاهش این التهاب کمک کرده و به بیماران اجازه می دهد به طور طبیعی درد خود را کاهش دهند.
  • تاندونیت و پارگی تاندون – تاندون های شانه به عنوان طنابی کار می کنند که عضلات را به استخوان متصل کرده و با گذشت زمان، فرسوده می شوند. با شروع از دست دادن تاندون ها در مردان و زنان، فرد ممکن است دچار التهاب تاندون یا پارگی در تاندون ها گردد. درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) می تواند به کاهش درد ناشی از تاندونیت کمک کرده و در عین حال تاندون های پاره یا فرسوده را بازیابی می کند.
  • گیرافتادگی شانه – در بیمارانی که از گیرافتادگی شانه رنج می برند، نوک شانه هنگام بلند کردن بازو، کیسه های مفصلی و تاندون های روتاتور کاف را تحت فشار قرار می دهد. با گذشت زمان، بسیاری از بیماران مبتلا به این بیماری از کاهش دامنه حرکت، آماس کیسه های مفصلی و پارگی روتاتور کاف رنج می برند. درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) می تواند در حالی که دامنه حرکات داخل شانه را بهبود می بخشد، به بیماران در جلوگیری از عواقب ناشی از گیرافتادگی شانه کمک رسان باشد.
  • بی ثباتی یا لق شدگی شانه – هنگامی که سر استخوان بازو بطور کامل از کاسه خارج شده یا بخشی از آن از کاسه خارج شود، تاندون ها، رباط ها و عضلات اطراف شانه می توانند شل یا پاره گشته و باعث ناپایداری مفصل شانه گردد. درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) می تواند به ترمیم آسیب های ناشی از دررفتگی کمک کند که به مفصل شانه اجازه داده تا عملکرد و حرکت کلی خود را بدست آورد.
  • آرتروز – بسیاری از مردان و زنان از عارضه آرتروز رنج می برند که با بالا رفتن سن تاثیراش بیشتر می شود. درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) می تواند به کاهش درد و التهاب در بافت های مفصل شانه کمک کرده و به بیماران اجازه می دهد به طور طبیعی دردشان کاهش یابد و عودهای ورم مفاصل را بهبود بخشد.

چگونه درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) می‌تواند آسیب‌های شانه را بهبود بخشد؟ 


یک روش درمانی که از پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) استفاده می‌کند، به منظور تحریک تولید سلول‌های بنیادی در بافت شانه، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش از پلاکت‌ها و فاکتورهای رشد موجود در خون بیمار استفاده می‌کند. با حضور پلاکت‌ها، سلول‌های بنیادی به سرعت به ناحیه‌ای که پلاکت‌ها در آن وجود دارند، مهاجرت می‌کنند. این سلول‌های بنیادی قادر به تبدیل شدن به هر نوع بافتی در بدن انسان هستند و همچنین در فرآیند ترمیم آسیب‌ها و التهاب‌ها فعالیت می‌کنند و به تولید بافت جدید نیز مشغولند. درمان با استفاده از پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) به علاوه کمک به بیماران برای کاهش درد و بازیابی کامل عملکرد شانه‌ها، تأثیرگذار در ترمیم انواع مشکلات و آسیب‌های مختلف شانه است.

برخی از مزایای درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) برای آسیب‌های شانه چیست؟ 


مزایای درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) برای آسیب های شانه

درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) مزایای بی شماری را برای مردان و زنانی که از آسیب های شانه رنج می برند فراهم می کند.

  • اول از همه، بازسازی سلول های بنیادی به بهبود بافت های شانه کمک می کند و به بیماران اجازه می دهد تا سریع تر از آسیب دیدگی شانه بهبود یابند.
  • درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) می تواند در حالی که دامنه حرکت کلی را بهبود می بخشد، به کاهش درد نیز کمک کند.
  • همچنین درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) ممکن است به کاهش التهاب حاد یا طولانی مدت کمک کند.

متخصص درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) هنگامی که تشخیص می دهد بیمار می تواند از PRP درمانی بهره مند شود، آسیب های وارده به شانه فرد را بطور کامل ارزیابی می کند. هنگام تعیین یک برنامه درمانی شخصی، متخصص سابقه پزشکی، نوع سبک زندگی و ترجیحات شخصی بیمار را در نظر می گیرد. بیماران بی شماری توانسته اند از مزایای درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)، در حالی که آسیب های شانه و کیفیت کلی زندگی آنها را بسیار بهبود می بخشد، بهره مند شوند.

قبل از پروسه درمان 


برای بهبود سریعتر، متخصصان توصیه می کنند که بیمار باید از ورزش سنگین در دوره منتهی به درمان خودداری کند. پزشکان همچنین توصیه می کنند که باید از مصرف داروهای غیراستروئیدی-التهابی (NSAIDS) در هفته های قبل و بعد از تزریق PRP خودداری کرد. این به این دلیل است که NSAID ها ممکن است روند بهبود بافت را مهار کنند، بنابراین درمان را بی اثر خواهند کرد.

روند درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP


پزشک نمونه های خون را از بیمار دریافت کرده و در سانتریفیوژ قرار می دهد تا خون به اجزای مختلف خود تفکیک گردد. سپس PRP از سایر اجزای موجود در خون مانند گلبول های قرمز جدا شده و به مفصل آسیب دیده یا بافت نرم شانه تزریق می شود. تزریقات تحت هدایت سونوگرافی یا فلوروسکوپی انجام می شود تا PRP دقیقاً در مناطق آسیب دیده قرار گیرد. سپس فاکتورهای رشد آزاد می شوند تا تولید سلول های  جبرانی را تسریع کنند که به ترمیم بافت های آسیب دیده شانه کمک خواهد کرد.

بعد از پروسه درمان 


پس از درمان با PRP، بیماران ممکن است برای مدت دو تا سه روز احساس درد کنند. اگرچه تزریق در مفصل شانه کمترین درد را ایجاد می‌کند، اما بیمار ممکن است در ناحیه‌ای که تزریق انجام شده است، یک ناراحتی کوچک را تجربه کند. باید توجه داشت که درمان با PRP یک فرآیند تدریجی و آرام است و به همین دلیل در طول مراحل بهبود، درد به تدریج کاهش می‌یابد.

مراقبت و پیگیری مداوم بسیار مهم است و بیمار باید برای دوره بهبودی حدود سه تا شش ماه پس از تزریق PRP به صورت مداوم مراقبت کند. برای بهبود سریع، رعایت دقیق دستورات پزشک و حضور در جلسات برنامه‌ریزی شده با پزشک بسیار اهمیت دارد تا متخصص بتواند به طور مناسب روند بهبود را کنترل کند.

مقالات مرتبط

keyboard_arrow_up
Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ