درد بین دو کتف نشانه چیست و چگونه درمان میشود؟

آگاه بودن از این نکته بسیار مهم است که درد شانه می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد. درد شانه ممکن است در جلوی شانه، پشت شانه و بین کتف‌ها رخ دهد. شدت درد بین تیغه‌های شانه که به عنوان درد بین دو کتف شناخته می‌شود، می‌تواند از ناراحتی خفیف تا درد شدید و ناتوان‌کننده متغیر باشد. همچنین، ممکن است منجر به درد شدید در کتف راست یا چپ شود.

برای تشخیص و تعیین شدت این مشکل، مهم است منبع درد را شناسایی کنیم. اگر در مورد علائم خود نگران هستید، مشاوره پزشکی مناسب بسیار ضروری است. پزشک می‌تواند با بررسی جزئیات علائم، انجام آزمون‌های تشخیصی و معاینه فیزیکی، تشخیص دقیق را برای شما قائل شود و درمان مناسب را تجویز کند.

مراقبت از سلامتی شانه و درمان صحیح مشکلات مربوطه می‌تواند به بهبود و کاهش درد کمک کند. بنابراین، مهم است در صورت نیاز به مشاوره پزشکی، به موقع وقت بگذارید تا علت و درمان مناسب را برای درد شانه خود مشخص کنید.

درد بین دو کتف معمولاً نشان دهنده مشکلی در گردن یا قسمت بالای کمر است. درد در این نواحی معمولاً با گرما، مصرف داروهای ضد التهابی بدون نیاز به نسخه و فیزیوتراپی تسکین می یابد. گاهی اوقات عکس برداری با اشعه ایکس و تصویربرداری پیشرفته مانند MRI برای ارزیابی آسیب وارده به دیسک ستون فقرات انجام می شود. شرایط نادر اما بالقوه اورژانسی نیز وجود دارد که منجر به درد حاد بین دو کتف میشود، مانند حمله قلبی، پارگی آئورت، سرطان و حتی بیماری کیسه صفرا.

دکتر غفرانی بعد از معاینه دقیق بیمار بهترین راه را برای درمان درد بین دو کتف بیمار تجویز می کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با شماره 09383103864 تماس حاصل فرمایید.

علت درد بین دو کتف


معمولاً درد بین دو کتف نگران کننده نیست زیرا خود به خود از بین می رود. در موارد نادر، درد بین دو کتف ممکن است نشانه و علائمی از یک وضعیت پزشکی حاد یا اورژانسی باشد.

گاهی اوقات نیز درد بین دو کتف، ناشی از مشکلی در دیگر نقاط بدن است.

علت درد دو کتف

کشیدگی عضلانی 

کشیدگی عضلانی زمانی به وقوع می‌پیوندد که فیبرهای عضلانی در بدن شما کشیده و پاره می‌شوند، که باعث کبودی، تورم و درد محدود به ناحیه آسیب دیده می‌شود. اغلب کشش‌ها بر روی پشت، کتف‌ها و پاها تأثیر می‌گذارند و معمولاً ناشی از بلند کردن اشیاء سنگین به نحو نامناسب، خوابیدن در موقعیت‌های عجیب و غریب یا انجام تمرینات با فشار زیاد رخ می‌دهند.

استفاده بیش از حد از عضلات

انجام ورزش و تمرین طولانی مدت ممکن است ماهیچه های شما را خسته کند و به آنها آسیب بزند. درد عضلانی معمولاً بعد از چند روز فروکش میکند و به ندرت نیاز به اقدامات پزشکی دارد.

قرارگیری در وضعیت بدنی نامناسب

قوز کردن، نشستن در یک وضعیت نامناسب برای مدت طولانی یا خم کردن مکرر گردن و نگاه کردن به پایین، به ستون فقرات شما فشار وارد می کند و عضلات شما را سفت و دردناک می کند. وضعیت نامناسب در افرادی که تمام روز پشت میز می نشینند، چه برای مدرسه یا محل کار، یکی از علل رایج درد بین دو کتف است.

دیسک 

ستون فقرات شما دارای بالشتک های غضروفی به نام دیسک بین مهره ای است. دیسک ها از دو قسمت تشکیل شده اند: یک قسمت داخلی نرم و لغزنده و یک قسمت بیرونی سخت. فشار یا آسیب به ستون فقرات می تواند باعث بیرون زدگی دیسک شود که به عنوان فتق یا برآمدگی دیسک شناخته می شود. فتق دیسک منجر به التهاب، فشرده شدن اعصاب، بیحسی و درد در دست ها، آرنج ها و بین کتف ها می شود.

بیماری دژنراتیو دیسک اغلب در اثر بیرون زدگی دیسک ایجاد می شود. با افزایش سن، دیسک های ستون فقرات شما به تدریج فرسوده می شوند و مایعات خود را از دست می دهند و این مسئله آنها را مستعد آسیب دیدگی می کند.

دیسک و درد دو کتف

اسکولیوز

اسکولیوز یا کژ پشتی وضعیتی است که در آن ستون فقرات شما به طور غیر طبیعی خمیده است. این عارضه باعث بدشکلی، اسپاسم عضلانی شانه وکمردرد میشود. اسکولیوزمعمولاً خفیف است و نیازی به درمان ندارد، اگرچه بسته به انحنای ستون فقرات، مراجعه به فیزیوتراپی یا استفاده از بریس پشت می‌تواند برای بهبودی موثر باشد.

تروما

ترومای عضلانی به معنای آسیبی است که به فیبرهای عضلانی و بافت‌های همبند به دلیل تأثیر یک ضربه مستقیم رخ می‌دهد. این آسیب معمولاً به درد، التهاب و کبودی موضعی منجر می‌شود. ترومای عضلانی اغلب به دنبال فعالیت‌های ورزشی پر برخورد، سقوط یا تصادفات وسایل نقلیه ایجاد می‌شود. این آسیب معمولاً به خفگی و سبکی است، اگرچه بهبود آسیب شدید بافتی ممکن است زمان‌بر باشد.

عمل برداشتن کیسه صفرا یا بیماری سنگ کیسه صفرا 

درد بین دو کتف می تواند در اثر برداشتن کیسه صفرا یا بیماری سنگ کیسه صفرا ایجاد شود.

جراحی لاپاراسکوپی

در جراحی لاپاراسکوپی که معمولاً برای کاهش وزن، پانکراتیت و کوله سیستیت (التهاب کیسه صفرا) استفاده می شود، کیسه صفرا برداشته میشود. شایع ترین عارضه بعد از جراحی لاپاراسکوپی، درد بین دو کتف است.

سنگ کیسه صفرا 

سنگ های صفراوی ذرات سختی هستند که در کیسه صفرا ایجاد می شوند و معمولاً به دلیل غلظت بالای کلسترول، کلسیم یا بیلی روبین در صفرا ایجاد می شوند. علائم سنگ کیسه صفرا شامل ناراحتی معده، حالت تهوع، سوء هاضمه و درد بین دو کتف است.

آرتروز 

آرتروز یک بیماری مزمن است که باعث درد، کاهش دامنه حرکتی و سفتی در مفاصل شما می شود و معمولا با افزایش سن بدتر می شود.

آرتروز شانه زمانی رخ می دهد که غضروف شانه شما به ویژه در مفصل گوی و کاسه، فرسوده شود. بیماری اسپوندیلیت آنکیلوزان، عارضه ی آرتروز ستون فقرات است و این بیماری نیز میتواند منجر به درد بین دو کتف شود.

آمبولی ریه

آمبولی ریه زمانی است که لخته های خون از پاها به سمت ریه ها می روند اتفاق میفتد. لخته های خون شریان های ریه را مسدود می کنند و باعث تنگی نفس و درد ناگهانی و شدید بین دو کتف می شوند. اگر این علائم را داشتید، بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید.

حمله قلبی 

درد بین دو کتف به ویژه در زنان، یکی از علائم رایج حمله قلبی است، اگر دچار حمله قلبی شده اید، ممکن است تنگی نفس یا درد قفسه سینه نیز داشته باشید. اگر این علائم با هم ظاهر شدند، فورا به پزشک مراجعه کنید.

پارگی آئورت

هنگامی که رگ خونی متصل به قلب شما پاره می شود، باعث درد شدید در قسمت بالای کمر، بین دو کتف، تنگی نفس و سرگیجه می شود. پارگی آئورت می تواند کشنده باشد، بنابراین اگر شما یا یکی از عزیزانتان این علائم را دارید، فورا به پزشک یا بیمارستان مراجعه کنید.

سرطان 

برخی از سرطان ها، مانند سرطان سینه یا ریه، باعث درد بین دو کتف می شوند. سرطان سینه ممکن است به استخوان ها، به ویژه گردن و ستون فقرات شما گسترش یابد و باعث درد بین دو کتف شما شود. از سوی دیگر، سرطان ریه موجب تورم ریه ها میشود که این تورم نیز میتواند از دلایل درد بین دو کتف شما باشد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟


در صورت داشتن علایم زیر فورا به پزشک مراجعه کنید:

  • احساس درد شدید بین دو کتف
  • بی حسی دست و بازو
  • عدم توانایی در استفاده از شانه یا بازو
  • تورم شانه
  • در صورتی که درد بین دو کتف شما بیش از ۱۲ هفته طول بکشد
  • یا در صورتی که اخیراً به دلیل افتادن، ورزش یا تصادف با وسیله نقلیه مجروح شده اید

مراجعه به پزشک برای درد دو کتف

 

پزشک شما ممکن است قبل از تکمیل معاینه فیزیکی و پیشنهاد گزینه های درمانی در مورد سابقه پزشکی شما سؤالاتی بپرسد. پزشک میتواند در موارد حاد از جراحی جهت درمان استفاده کند، اگرچه تقریباً همه درمان‌ها غیرجراحی هستند.

چه زمانی نیاز به مراقبت های پزشکی داریم؟


اگر درد بین دو کتف شما با هر یک از علائم زیر همراه است، فوراً با اورژانس تماس بگیرید:

  • تنگی نفس یا مشکل در تنفس
  • درد قفسه سینه
  • سبکی سر
  • سرفه کردن همراه با خون
  • درد یا تورم در پاها
  • ضغف بینایی
  • ضربان قلب نامنظم

این علایم اورژانسی هستند و در اسرع وقت باید به آنها رسیدگی شود.

درمان درد بین دو کتف


روش های درمان درد بین دو کتف بر اساس علت درد متفاوت است. قبل از درمان، پزشک شما منبع درد را تعیین می کند. درمان‌های احتمالی شامل درمان سرد و گرم، کشش خفیف یا تجویز دارو است.

دارو

مسکن‌های بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا آسپرین می‌توانند به کاهش درد بین دو کتف کمک کنند. در برخی موارد، پزشک ممکن است قرص‌های استروئیدی یا تزریقی را تجویز کند تا در بهبود درد و التهاب کمک کنند. همچنین، ممکن است داروهای ضد افسردگی یا مرخص کننده عضلات برای آرام کردن درد به شما تجویز شوند.

با این حال، باید توجه داشت که استفاده از هر نوع دارویی باید با دستور پزشک و مطابقت با دوز و زمان‌بندی مناسب صورت گیرد. قبل از مصرف هر گونه دارو، مهم است با پزشک خود در مورد عوارض جانبی احتمالی، تداخلات دارویی و هرگونه محدودیت مرتبط با وضعیت شما مشورت کنید.

همچنین، درمان بهبودی برای درد بین دو کتف ممکن است شامل ترکیبی از روش‌های مختلف باشد. فیزیوتراپی، تمرینات تقویت عضلات، تکنیک‌های آرامش و تکنیک‌های تسکین درد همگی به عنوان بخشی از برنامه درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بدین ترتیب، بهتر است با پزشک خود در مورد گزینه‌های درمانی مناسب و ترکیبی برای درد بین دو کتف خود صحبت کنید تا بتوانید راهکار مناسبی برای کاهش درد و بهبود وضعیت خود پیدا کنید.

تمرینات ورزشی

انجام حرکات کششی روزانه می تواند گردش خون را در عضلات و مفاصل شانه بهبود بخشد، تحرک شما را افزایش داده و به طور بالقوه درد بین دو کتف را کاهش دهد. همیشه انجام حرکات کششی بعد از ورزش برای جلوگیری از آسیب دیدگی، سفت شدن ماهیچه ها و کشیدگی عضلات مهم است.

 

تمرینات درد دو کتف

 

علاوه بر حرکات کششی، ورزش منظم برای سلامت و تندرستی حیاتی است و می تواند قسمت بالای کمر، عضلات شکم و کتف های شما را نیز تقویت کند. با تقویت عضلات خود میتوانید درد را تسکین داده و از بروز آن جلوگیری کنید.

استراحت کردن 

گاهی اوقات، ماهیچه‌هایی که بیش از حد کار می‌کنند فقط نیاز به ریکاوری و ترمیم دارند، به خصوص اگر همیشه در حال انجام حرکات ورزشی هستید یا به بدن خود فراتر از حد توانش فشار میاورید.

فعالیت بدنی را به طور کامل قطع نکنید، زیرا بی تحرکی نتیجه معکوس دارد. در عوض، ورزش های پر تنش خود را محدود کنید و سعی کنید ایروبیک و حرکان ورزشی ملایم تری را انجام دهید؛ مانند پیاده روی یا انجام حرکات کششی سبک.

گرما درمانی و سرما درمانی

گرما درمانی و سرما درمانی میتواند ناراحتی و درد بین دو کتف شما را تسکین دهد. از حمام آب داغ، سونا یا پدهای حرارتی برای گرما درمانی استفاده کنید و از اسپری های خنک کننده، کمپرس یخ یا حمام یخ برای سرما درمانی استفاده کنید. ژل های سرد کننده و گرم کننده به راحتی بدون نسخه پزشک در دسترس هستند.

برای گرما درمانی یا سرما درمانی، درمان را بصورت افزایش گرما یا سرما به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه انجام دهید. حتما بین جلسات درمانی ۲ ساعت استراحت کنید تا به پوستتان شوک وارد نشود.

فیزیوتراپی

ممکن است پزشک، فیزیوتراپی را به شما توصیه کند. در کلینیک فیزیوتراپی، متخصص فیزیوتراپ درد شما را ارزیابی می کند و تمرینات و کشش های خاصی را برای بهبود علائم به شما آموزش می دهد. فیزیوتراپ شما همچنین ممکن است در صورت نیاز، سونوگرافی، الکتروتراپی، گرما و سرما درمانی یا نور درمانی را انجام دهد.

فیزیوتراپی برای درد دو کتف

پیشگیری


برای جلوگیری از درد بین دو کتف، کشیدگی عضلات می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • از بلند کردن مکرر دستان به بالای سر خودداری کنید: تا حد امکان از فشار آوردن به بدن خود برای رسیدن به نقاط مرتفع خودداری کنید. اگر می‌توانید، در صورت نیاز از یک چهارپایه یا نردبان استفاده کنید و سعی کنید وسایل را در مکان‌هایی که دسترسی به آن آسان‌تراست، نگهداری کنید.
  • وضعیت و حالات فیزیکی مناسب داشته باشید: زمانی که در محل کار یا مدرسه هستید، تمام تلاش خود را بکنید که خمیده نباشید، درست بنشینید و حالت بدنی مناسبی داشته باشید. ممکن است استفاده از یک بالشتک صندلی برای کمک به بهبود وضعیت خود در هنگام نشستن استفاده کنید. علاوه بر این، در وضعیت های عجیب و غریب نخوابید، زیرا ممکن است درد بین دو کتف شما را تشدید کند.
  • استفاده از تشک با کیفیت بالا: در کنار حفظ حالات درست هنگام خوابیدن میتوانید از تشک های طبی با کیفیت هنگام خواب استفاده کنید که به حفظ سلامتی ستون فقرات شما کمک کرده و هنگام خواب از وارد شدن فشار به عضلات شما جلوگیری میکند.
  • عضلات خود را بیش از حد تحت فشار نگذارید: اگر درد دارید، به خود فشار نیاورید و با درد مبارزه نکنید، زیرا این کار فقط اوضاع را بدتر می کند و باعث آسیب بیشتر می شود. همچنین اجسام سنگین بلند نکنید و بدن خود را فراتر از حد توانش زیر فشار نگذارید. در صورت نیاز به جابجایی جعبه های بزرگ یا اثاثیه سنگین، از شخص دیگری کمک بگیرید.
  • سبک زندگی سالم را در اولویت قرار دهید: حفظ تناسب اندام از آسیب های احتمالی جلوگیری می کند، بنابراین حتماً به طور منظم ورزش کنید و یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید. همانطور که توسط سازمان بهداشت جهانی توصیه میشود، به طور متوسط ​​یک فرد بزرگسال باید ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت بدنی داشته باشد.
  • حرکات کششی روزانه: علاوه بر فعالیت بدنی، انجام حرکات کششی روزانه باعث بهبود تحرک و کاهش درد می شود. مطمئن شوید که همیشه بعد از تمرینات ورزشی، حرکات کششی انجام دهید تا از فشار یا آسیب احتمالی جلوگیری کنید.

سوالات متداول


آیا به پهلو خوابیدن می تواند باعث درد بین دو کتف شود؟

خوابیدن روی تشک سفت و به پهلو خوابیدن میتواند باعث درد بین دو کتف شود که این امر منجر به التهاب، آسیب ساختاری و مفصلی شما نیز میشود.

چرا در اطراف دو کتف دچار گره عضلانی میشویم؟ 

گره های عضلانی می توانند به دلیل وضعیت نامناسب، بی تحرکی، فشارهای عضلانی، کم آبی بدن، تغذیه نامناسب و حتی استرس و اضطراب ایجاد شوند. گره ها معمولاً به طور طبیعی از بین می روند، اگرچه می توانید با استراحت، کشش، ماساژ و سرما و گرما درمانی، درد خود را تسکین دهید.

چقدر طول می کشد تا درد بین دو کتف تسکین یابد؟ 

دوام درد بین دو کتف بسته به علت آن متفاوت است. درد خفیف‌تر ناشی از حرکات ورزشی یا خمیده نشستن پشت میز، باید در عرض دو تا چهار هفته کاهش یابد. اگر درد شما ناشی از آسیب عضلانی باشد و در طولانی مدت ادامه یابد، برای درمان باید به پزشک مراجعه کنید.

آیا شکستن قولنج کتف مضر است؟ 

هنگامی که بافت های همبند بدن شما کشیده می شود و در اصطلاح قولنج کتف خود را میشکنید، صدای ترک ایجاد می شود. این صدای ترک که به عنوان کرپیتوس شناخته می شوند، ناشی از انتشار گاز از مفاصل شما هستند. اگر شکستن قولنج با درد یا تورم همراه نباشد، معمولاً انجام این کار ضرری ندارد.

چرا کتف هایم هنگام عطسه یا سرفه کردن، درد می کند؟ 

درد کتف هنگام عطسه و سرفه دو دلیل احتمالی را می‌توان به شرح زیر بیان کرد:

  • عارضه پلورزی یا التهاب پرده جنب: در این وضعیت، ریه‌ها و قفسه سینه شما التهاب می‌گیرند و هنگامی که عطسه، سرفه و نفس کشیدن اتفاق می‌افتد، درد شدیدی را تجربه می‌کنید. این عارضه عموماً باعث درد در قفسه سینه می‌شود، اما ممکن است درد را بین دو کتف نیز احساس کنید.
  • تحریک یا آسیب دیسک ستون فقرات: وقتی دیسک‌های ستون فقرات شما آسیب می‌بینند، فشاری روی عصب‌ها ایجاد می‌شود و باعث تحریک و اسپاسم عضلانی می‌شود. عطسه و سرفه به طور معمول فشاری را بر روی عصب‌ها و دیسک‌های شما ایجاد می‌کند، بنابراین هنگامی که عصب‌ها تحریک می‌شوند، درد در بین دو کتف و بازوها ایجاد می‌شود.

با این حال، باید توجه داشت که این توضیحات فقط توضیحی کلی است و در هر مورد، تشخیص دقیق و درمان مناسب توسط پزشک الزامی است. در صورت تجربه درد شدید و مزمن در کتف هنگام عطسه و سرفه، توصیه می‌شود به پزشک خود مراجعه کنید تا علت مشکل شما تشخیص داده شود و درمان مناسب را تجویز کند.

مقالات مرتبط

keyboard_arrow_up
Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ